31 Μαρ 2011

Οι Lbtiq θέλουν «πραγματικά» ίσα δικαιώματα

Οι Lbtiq θέλουν «πραγματικά» ίσα δικαιώματα

Οι Lbtiq στην Ολλανδία μπορεί να είναι σε θέση να συνάψουν γάμους, αλλά ακόμα δεν απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα των ετερό ζευγαριών, δήλωσε η προεδρίνα της Lgbtiq οργάνωσης Coc Vera Bergkamp, η οποία έγραψε μια επιστολή προς τον πρωθυπουργό Mark Rutte και το κοινοβούλιο και δημοσιεύτηκε στα ολλανδικά ΜΜΕ.

Υπάρχουν ακόμη πάρα πολλά συμβούλια όπου δημόσιες υπάλληλοι έχουν αρνηθεί τη διεξαγωγή Lbtiq γάμων, σύμφωνα με την κα. Bergkamp «Είναι αδιανόητη η άρνηση τέλεσης γάμου σε Εβραίες ή έγχρωμες ενώ θα πρέπει να προστατεύονται», γράφει.

Η
κα. Vera Bergkamp ζητά από τη κυβέρνηση να εισαγάγει ένα νομοσχέδιο που θα θέτει τέρμα στην πρακτική αυτή.

Παιδιά
Η
κα. Vera Bergkamp ζητά επίσης η κυβέρνηση να δώσει στα λεσβιακά ζευγάρια τα ίδια δικαιώματα, όταν μία από τις δύο έχει ένα παιδί, όπως στα ετερό ζευγάρια. «Προς το παρόν, η κοινωνική μητέρα πρέπει να το παιδοθετήσει, μια μακροπρόθεσμη, συναισθηματική και δαπανηρή διαδικασία», γράφει.
Όμως, ένα ετερό ζευγάρι που για να αποκτήσει παιδί χρησιμοποίησε δότη σπέρματος δεν χρειάζεται να περάσει την ίδια διαδικασία, τονίζει.

Η τρίτη περιοχή όπου η
κα. Vera Bergkamp ζητά την ισότητα στην επανένωση της οικογένειας. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να περιορίσει την επανένωση των ζευγαριών που σύναψαν γάμο στο εξωτερικό. Όμως οι περισσότερες χώρες δεν επιτρέπουν σε λεσβιακά ζευγάρια να νυμφευθούν, που σημαίνει ότι θα χάσουν και αυτή τη δυνατότητα, είπε η κα. Bergkamp.


Την είδηση την βρήκαμε στις 31.3.11 και την μεταφράσαμε από την Dutch News στην http://www.dutchnews.nl/news/archives/2011/03/gays_want_real_equal_rights.php