25 Μαρ 2011

Διακρίσεις δέχονται οι λεσβίες και οι αμφισεξουαλικές στην Β. Ιρλανδία

Εξακολουθεί να υπάρχει ανισότητα, στη Βόρεια Ιρλανδία, στο χώρο εργασίας για τις λεσβίες και αμφισεξουαλικές

Τα δύο πέμπτα των λεσβιών και των αμφισεξουαλικών που εργάζονται στον δημόσιο τομέα στη Βόρεια Ιρλανδία άκουσαν υποτιμητικά σχόλια από τις συναδέλφισές τις, αναφέρει η έκθεση.

Η έκθεση βασίζεται σε έρευνα που διεξήχθει σχετικά με τις εμπειρίες των λεσβιών και αμφισεξουαλικών για την ισότητα στο χώρο εργασίας.

Έδειξε, επίσης, το 30% των λεσβιών και αμφισεξουαλικών της κοινότητας και του εθελοντικού τομέα έχουν βιώσει υποτιμητικά σχόλια.

Ο Alex Attwood υπουργός Κοινωνικής Ανάπτυξης θα εγκαινιάσει την έκθεση στα Κοινοβουλευτικά Κτίρια στις 30 Μάρτη.

Είπε: "Το υπουργείο μου έχει δεσμευτεί για την εξέλιξη ενός κοινού μέλλοντος για όλες στη Βόρεια Ιρλανδία.
"Έχω αναθέσει στο πρόγραμμα Rainbow τη διεξαγωγή αυτής της έρευνας ως μέρος αυτής της διαδικασίας".

Ο Matthew McDermott, διοικητικός υπάλληλος της Ισότητας στο πρόγραμμα Rainbow και ο συντάκτης της έκθεσης, δήλωσε: "Η παρούσα έκθεση παρουσιάζει ποσοτικά στοιχεία σχετικά με τις εμπειρίες των λεσβιών και αμφισεξουαλικών στην απασχόληση στη Βόρεια Ιρλανδία.
"Είναι το πρώτο κομμάτι της έρευνας στο είδος του στη Βόρεια Ιρλανδία, η οποία θα ενημερώνει την κυβέρνηση και τις εργοδοσίες για τις εμπειρίες των λεσβιών και αμφισεξουαλικών στον χώρο εργασίας.

"Αυτό με τη σειρά του θα πρέπει στη συνέχεια να ενεργοποιήσει την κυβέρνηση και τις εργοδοσίες να εξετάσουν τα μέτρα που θεωρούν κατάλληλα για τη βελτίωση της επαγγελματικής ζωής για όλες τις λεσβίες και τις αμφισεξουαλικές".

Ο κ. McDermott είπε ότι η έκθεση τόνισε πως υπάρχουν ακόμα περισσότερα να γίνουν για την προώθηση της ισότητας των ευκαιριών σε ολόκληρη τη Βόρεια Ιρλανδία.


Την είδηση την βρήκαμε στις 23.3.11 και την μεταφράσαμε από την BBC στην http://www.bbc.co.uk/news/uk-northern-ireland-12823752