22 Μαρ 2011

Ναι στο κάπνισμα στις μη δημόσιες ιδιοκτησίες

Όσλο, Νορβηγία (AP) - Μια κεντρική επαρχία της Νορβηγίας κήρυξε πως το κάπνισμα να είναι ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα σε μια διαφωνία για την απαγόρευση που επιβλήθηκε στις εργαζομένες της πόλης.

Η Levanger, μια πόλη 18.000 περίπου κατοίκων, απαγόρευσε το κάπνισμα εκ μέρους των δημοτικών υπαλλήλων κατά την ώρα εργασίας εντός και εκτός ιδιοκτησιών της πόλης στις αρχές της χρονιάς. Η απόφαση, η οποία έγινε εθνική είδηση στις 16.4.04, ήρθε μετά από τρεις που ήταν αντιπάλες με την απαγόρευσης, όλα τα μέλη του τοπικού συμβουλίου, ζήτησαν από το γραφείο της κυβερνήτιδος της πόλης να αξιολογήσει τη νομιμότητα της απαγόρευσης.

Σε επιστολή της προς την πόλη την Τρίτη, η κυβερνίτιδα της πόλης κήρυξε την απαγόρευση άκυρη διότι παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ανέφερε ότι η πόλη μπορεί να απαγορεύσει το κάπνισμα στην ιδιοκτησία της, αλλά όχι, για παράδειγμα, εάν μια εργαζόμενη οδηγεί το αυτοκίνητό της ή βρίσκεται σε ιδιωτική περιουσία.

Η κυβερνίτιδα της πόλης παρέθεσε ένα τμήμα της σύμβασης που προστατεύει την ιδιωτική ζωή των πολιτισών.


Την είδηδη την βρήκαμε στις 17.4.04 http://www.websleuths.com/forums/archive/index.php/t-6777.html που ως πηγή αναφέρει την http://cnews.canoe.ca/CNEWS/WeirdNews/2004/04/14/421056-ap.html