12 Μαρ 2011

Δράστε ώστε να σταματήσουν οι "Διορθωτικοί Βιασμοί"

Δράστε ώστε να σταματήσουν οι "Διορθωτικοί Βιασμοί" στις λεσβίες

Νότια Αφρική: Λάβετε μέτρα για να σταματήσουν οι «Διορθωτικοί Βιασμοί»

Στόχευση: Επικεφαλής Επικοινωνιών, του Υπουργείου Δικαιοσύνης (Collen Msibi), Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Andries Nel Carl, Αρχηγός του Επιτελείου, Υπουργείο Δικαιοσύνης (Tlali Tlali), Επικεφαλής Επικοινωνιών, του Υπουργείου Δικαιοσύνης (Collen Msibi) , Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Andries Nel Carl, Αρχηγός του Επιτελείου, Υπουργείο Δικαιοσύνης (Tlali Tlali), ιδιαίτερος γραμματέας, Υπουργείο Δικαιοσύνης (Phillip Musekwa), Υπουργός Δικαιοσύνης Radebe Thamsanqa Jeffrey, Κοινοβουλευτικός Σύνδεσμος, Υπουργείο Δικαιοσύνης (Thando Ntlemeza) Και Επικεφαλής του Γραφείου Υφυπουργού (Blendynn Williams)

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ
"Διορθωτικός βιασμός" είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει, όταν ένας άνδρας βιάζει μια λεσβία, με στόχο την «μεταστροφή» της σε ετερό!

Αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα είναι πολύ συχνό στη Νότια Αφρική, ειδικά στους μικρούς «δήμους».

Οι περισσότερες από τις λεσβίες θύματα βασανίζονται, δέχονται οικτρές επιθέσεις και ενίοτε δολοφονούνται! Επίσης, οι λεσβίες θύματα είναι επιρρεπείς στο να νοσήσουν από τον ιό Hiv Aids από τον βιασμό, και πολλές από αυτές αυτοκτονούν ως αποτέλεσμα του «διορθωτικού βιασμού» τις!

Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής και το δικαστικό σύστημα αδυνατούν να υπερασπιστούν τις λεσβίες θύματα διορθωτικού βιασμού, αφήνοντας τους δράστες ελεύθερους με γελοιωδώς χαμηλή εγγύηση, και παίρνει κυριολεκτικά χρόνια για να φτάσουν οι δικαστικές-υποθέσεις σε ένα συμπέρασμα. Εν τω μεταξύ, οι λεσβίες θύματα πρέπει να ζήσουν με το να βλέπουν και να βιώνουν παρενοχλήσεις και απειλές από τους βιαστές τους καθημερινά, καθώς επίσης και εκείνες που βοηθούν τις λεσβίες θύματα!

Τις τελευταίες 10 χρονιές:
* Οι 31 λεσβίες έχουν δολοφονηθεί εξαιτίας της σεξουαλικότητάς τις
* Πάνω από 10 λεσβίες κάθε εβδομάδα βιάζονται από έναν βιαστή ή από ομάδες βιαστών που παράνομα παίρνουν το "νόμο" στα χέρια τους στο Κέιπ Τάουν και μόνο
* 150 γυναίκες βιάζονται καθημερινά στη Νότια Αφρική
* Σε κάθε 25 άνδρες που κατηγορούνται για βιασμό στη Νότια Αφρική, οι 24 αθωόνονται

Παρ 'όλα αυτά, τα εγκλήματα μίσους στη βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού δεν είναι αναγνωρισμένα από το Δίκαιο της Νότιας Αφρικής!

Καλούμε την κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής να ορίσει το «Διορθωτικό Βιασμό» ως ένα έγκλημα μίσους και να τιμωρείται με τις σκληρότερες ποινές!

Όσες θέλετε να υπογράψετε την αίτηση εφαρμογής νόμου για τους "Διορθωτικούς Βιασμούς" λεσβιών πατήστε εδώ


Την είδηση την βρήκαμε στις 11.3.11 και την μεταφράσαμε από την Change.org στην http://www.change.org/petitions/south-africa-take-action-to-stop-corrective-rape#?opt_new=t