Ανεύθυνοι οι Έλληνες στην ερωτική τους ζωή.
Στο έλεος μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και των συνεπειών που αυτή μπορεί να έχει για την μετέπειτα ζωή τες, με κυριότερη βέβαια την έκτρωση, βρίσκονται στην πλειοψηφία τες οι νέες στην Ελλάδα.
Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα από μια έρευνα της Metron Analysis για λογαριασμό της εταιρείας Bayer, τα 4 στα 10 (40%) ζευγάρια αναπαραγωγικής ηλικίας στην Ελλάδα δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο προστασίας από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. *Α
[...]
9 στις 10 90% γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας με ενεργή σεξουαλική ζωή δεν επιθυμούν να κάνουν παιδιά στα επόμενα 2-3 χρόνια.
[...]
Οι μισές σχεδόν από αυτές (ποσοστό 47%) δεν επιθυμούν καθόλου παιδιά στο μέλλον.
[...]
Το 22% των Ελληνίδων έχει κάνει τουλάχιστον μια έκτρωση
Το αντισυλληπτικό χάπι αντενδείκνυται στις περιπτώσεις γυναικών που:
1 είναι μεγαλύτερες των 35 ετών
2 είναι καπνίστριες
3 είναι παχύσαρκες
4 έχουν ιστορικό καρκίνου του στήθους
5 πάσχουν από καρκίνο του στήθους
6 είναι διαβητικές
7 έχουν κάποιο καρδιαγγειακό πρόβλημα
8 έχουν κάποιο αιματολογικό πρόβλημα
9 όσες υποφέρουν από σοβαρές ημικρανίες.
Το άρθρο το βρήκαμε στις 19.5.09 στην εφημερίδα Metro και μεταφέρουμε ένα μέρος του. Προαπαθήσαμε να βρούμε όλη την έρευνα στην ιστοσελίδα της Metron Analysis και της εταιρείας Bayer αλλά δεν βρήκαμε κάτι. Αν στο μεταξύ κάποια-ος τα καταφέρει καλύτερα από εμάς, παρακαλούμε να μας ενημερώσει.
*Α Δεν ξεχνάμε και τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα
Παρ' ότι από το 1961, που πρωτοκυκλοφόρησαν τα αντισυλληπτικά χάπια η επιστήμη έχει προχωρήσει, οι αντενδείξεις μάς προβληματίζουν ακόμη.
Γιατρίνες δεν είμαστε αλλά δεν θα σταματήσουμε να προτείνουμε ως την πλέον ανώδυνη, φτηνή και ασφαλή λύση προφύλαξης, το προφυλακτικό. Ο συνδυασμός γυναικείου και ανδρικού προφυλακτικού κάνει απειροελάχιστη την πιθανότητα εγκυμοσύνης, στα όρια του στατιστικού λάθους. Το πιο σοβαρό θέμα κατ'εμάς είναι ότι οι γυναίκες δεν τολμούν να επιμείνουν να χρησιμοποιήσουν οι σύντροφοί τες προφυλακτικό. Ευαγγελία Βλάμη