23 Μαρ 2011

Obama, τέλος στη βία κατά των λεσβιών

Ο τερματισμός της βίας που βασίζεται στον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα του κοινωνικού φύλου

Μέσα σε τόσες πολλές κρίσεις και τις τραγωδίες σε όλο τον κόσμο, υπήρξε σήμερα ένα σαφές βήμα προς τα εμπρός για τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των ανθρώπων. Ο ΟΗΕ έδωσε μια καίρια αναγνώριση των δικαιωμάτων των Lbtiq σε όλο τον κόσμο, μια κίνηση που οι Ην. Πολιτείες πίεσαν σκληρά για να χτιστεί αυτή η συναίνεση δήλωσε ο Γραμματέας Τύπου Jay Carney:

Ο Πρόεδρος Ομπάμα πιστεύει ότι η προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μειονοτήτων και των περιθωριοποιημένων αποτελεί θεμελιώδη αξία των Ην. Πολιτειών. Ο Πρόεδρος ήταν στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Βραζιλία ότι ο ίδιος και ο Πρόεδρος Rousseff συμφώνησαν να προωθήσουν το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των λεσβιών μέσω της δημιουργίας μιας ειδικής εισηγήτριας για Lbtiq θέματα στο Οργανισμό Αμερικανικών Χωρών. Αυτή η ειδική εισηγήτρια θα είναι η πρώτη του είδους της στο διεθνές σύστημα.

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών το διπλωματικό μας σώμα έχει εμπλακεί σε ειλικρινείς, και κάποιες φορές δύσκολες, συνομιλίες σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα των λεσβιών με τις κυβερνήσεις από όλες τις χώρες. Σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο του Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, περίπου 85 χώρες προσχώρησαν στις Ην. Πολιτείες επιβεβαιώνοντας την κοινή μας δέσμευση για τον τερματισμό της βίας και των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας του κοινωνικού φύλου. Ο Πρόεδρος είναι υπερήφανος για το έργο που οι προσπάθειες για την υλοποίηση διεθνούς συναίνεσης σχετικά με αυτό το κρίσιμο ζήτημα και έχει δεσμευθεί να συνεχιστούν οι αποφασιστικές προσπάθειες μας για την προαγωγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των προσώπων, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα κοινωνικού φύλου.


Την είδηση την βρήκαμε στις 22.3.11 και την μεταφράσαμε από την The White House Blog αναρτημένη από τον Jesse Lee στην http://www.whitehouse.gov/blog/2011/03/22/ending-violence-based-sexual-orientation-and-gender-identity