5 Νοε 2016

Η τροποποίηση Russell ωθεί τις διακρίσεις


Ορισμένα μέλη του Κογκρέσου προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τα φορολογικά έσοδα για να χρηματοδοτήσουν τις διακρίσεις. Φέρονται ως αεροπειρατίνες-ες στην έγκριση του εθνικού νόμου άμυνας για να ωθήσουν τις διακρίσεις έβαλαν στόχο τις γυναίκες, τις λεσβίες και τις θρησκευτικές μειονότητες στο χώρο εργασίας. 

Η τροποποίηση αυτή θα έθετε σε κίνδυνο τις υφιστάμενες πολιτικές κατά των διακρίσεων που προστατεύει 28 εκατομμύρια εργαζομένες-ους - το ένα πέμπτο του εργατικού δυναμικού της χώρας.
Η τροποποίηση Russell θα επιτρέψει σε θρησκευτικά συνδεδεμένες Οργανώσεις να λάβουν ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις και συμβάσεις - όπως τα νοσοκομεία και τα πανεπιστήμια - να εισάγει διακρίσεις εις βάρος μιας ευρείας μερίδας της κοινωνίας μας.

Θα μπορούσατε να απολυθείτε επειδή έχετε τελέσει γάμο με την συντρόφισσά σας - ή να σας αρνηθούν τα οφέλη που παρέχονται σε ετερό έγγαμα ζευγάρια. Θα μπορούσατε να απολυθείτε επειδή είστε γυναίκα ή και χρησιμοποιείτε τον έλεγχο των γεννήσεων. Θα μπορούσατε να απολυθείτε επειδή είστε λεσβία. Ή θα μπορούσατε να απορριφθείτε από μια συνέντευξη για δουλειά, αν δεν ασκείτε τη "σωστή θρησκεία".

Η τροποποίηση Russell που έγινε αποδεκτή στην NDAA αργά το βράδυ χωρίς συζήτηση. Μέλη του Κογκρέσου νόμιζαν ότι δεν θα το αντιληφθούμε, αλλά έκαναν λάθος. Παίρνουμε μέτρα για να σταματήσει την πορεία της, σε συνεργασία με τις

NCLR-NATIONAL CENTER FOR LESBIAN RIGHTS, URGE- UNITE FOR REPRODUCTIVE AND GENDER EQUITY, NATIONAL WOMIN'S LOW CENTER EXPANDING THE POSSIBILITIES, PLANED PARENTHOOD ACTION FUND, IN OUR OWN VOICE-NATIONAL BLACK WOMIN'S REPRODUCTIVE JUSTICE, NARAL PRO-CHOICE AMERICA, AMERICAN UNITED FOR SEPARATION OF CHURCH AND STATE, AMERICAN CIVIL LIBERTIES UNION, CENTER FOR AMERICAN PROGRESS ACTION FUND, CREDO, HUMAN RIGHTS CAMPAIGN. 


Όσες θέλετε να υπογράψετε την διαμαρτυρία πατήστε εδώ


Την είδηση την βρήκαμε στις 2.11.2016 και την μεταφράσαμε από την http://www.lambdalegal.org/petition/rejectrussell