9 Νοε 2016

Η κα. Michelle Obama κριτικάρει την Επιθετική Σεξουαλική Συμπεριφορά


Η Michelle Obama κριτικάρει την "Επιθετική Σεξουαλική Συμπεριφορά"


Σε εκδήλωση εκστρατείας για τα δικαιώματα των γυναικών στο κεντρικό στάδιο στις 10.10.16 Νιου Χαμσάιρ η Πρώτη Κυρία Michelle Obama έδωσε μια παθιασμένη ομιλία καταγγέλλοντας την σεξιστικότητα, χρησιμοποιώντας τα τελευταία υποτιμητικά σχόλια για την υποψήφια Πρόεδρο Chilary από τον επίσης υποψήφιο Trump ως παράδειγμα.

Σε μαγνητοσκόπιση, ο Trump πιάστηκε να υποστηρίζει την σεξουαλική επίθεση, εξηγώντας ότι όταν θέλησε να βγει ραντεβού με γυναίκες, θα μπορούσε να κάνει οτιδήποτε, που αυτό συμπεριλαμβάνει και το να τις "αρπάξει" από το μουνί.  Αυτά τα μαγνητοσκόπημένα σχόλια έγιναν πριν από 11 χρόνια και μέρος τους δημοσιοποιήθηκε από την Access Hollywood.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο New Hampshire υποστηρίζοντας την Χίλαρι, η φωνή της κα.Ομπάμα αμφιταλαντευόταν με συγκίνηση υπενθυμίζοντας τα σχόλια του Τραμπ. "Τόσες πολλές έχουν εργαστεί για τόσα πολλά χρόνια για τον τερματισμό αυτού του είδους της βίας, της κακοποίησης και της ασέβειας, αλλά ενώ είμαστε στο 2016 ακούμε ακριβώς τα ίδια πράγματα κάθε μέρα της προεκλογικής εκστρατείας. "Πνιγόμαστε μέσα σε αυτό", δήλωσε η πρώτη κυρία."Και όλες μας κάνουμε ό,τι έκαναν πάντα οι γυναίκες. Προσπαθούμε να κρατήσουμε το κεφάλι μας έξω από το νερό. Απλώς προσπαθούμε να περάσουμε μέσα από αυτό, προσπαθούμε να προσποιηθούμε πως αυτό δεν μας ενοχλεί πραγματικά. Ίσως γιατί πιστεύουμε πως το να παραδεχτούμε: πόσο μας πονάει, το να φανούν οι γυναίκες ως αδύναμες. Ίσως φοβόμαστε να είμαστε τόσο ευάλωτες".

Ο φανατισμός και η μισαλλοδοξία του Trump έχει στην πραγματικότητα προκαλέσει μια σπασμωδική κίνηση ευπάθειας. Οι γυναίκες άρχισαν να τουιτάρουν τις εμπειρίες τις για τις σεξουαλικές επιθέσεις. Οι άνδρες κλήθηκαν σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και υποσχέθηκαν να μιλήσουν ανοικτά την επόμενη φορά που θα ακούσουν άνδρες να μιλούν για τις γυναίκες με υποτιμητικούς όρους. Οι έφηβες μιλούν για την ενδοοικογενειακή βία στα αποδυτήρια τους.
Ωστόσο, παρά τα σχόλια του Τραμπ, τις προηγούμενες και τις νέες καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση, η προεδρική εκστρατεία είναι κοντα, κατά τις δημοσκοπήσεις του CNN .

"Πάρα πολλοί θα συνεχίσουν να φέρονται με τον ίδιο τρόπο την επόμενη μέρα. Ως αν η αγανάκτησή μας να είναι παραφουσκωμένη ή αδικαιολόγητη", είπε η κα. Obama στην ομιλία της. Είπε πως σχόλια Trump είναι "επαίσχυντα" ανεξάρτητα από το κόμμα του. "Καμιά από εμάς δεν αξίζει αυτού του είδους κακοποίηση. Και ξέρω ότι είναι μια καμπάνια, αλλά δεν είναι για την πολιτική. Πρόκειται για την βασική ανθρώπινη αξιοπρέπεια", είπε.

Η κα. Obama προειδοποίησε ότι η εκλογή Trump θα στείλει το μήνυμα ότι είναι εντάξει να φέρεσαι στις γυναίκες με ασέβεια και αυτή η άποψη θα έχει απήχηση σε όλο τον κόσμο.

"Επειδή για τόσο πολύ καιρό οι Ην. Πολιτείες, είναι ένα μοντέλο για τις χώρες σε όλο τον κόσμο - ωθώντας τις να εκπαιδεύσουν τα κορίτσια τις, επιμένοντας να δίνουν περισσότερα δικαιώματα στις γυναίκες τις- αν-έχει έναν Πρόεδρο ο οποίος υποβαθμίζει τις γυναίκες, που καυχιέται για σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες, τότε πώς μπορούμε να διατηρήσουμε το ηθικό κύρος μας στον κόσμο";

Στην ομιλία της, ενθάρρυνε τις ψηφοφόρους να ξεσηκωθούν και να υποστηρίξουν την Χίλαρι ώστε να εξασφαλιστεί η προστασία των "αξιών της ισότητας, των ευκαιριών και των θυσιών που έκαναν πάντα αυτή τη χώρα το μεγαλύτερο έθνος στη γη".  


Την είδηση την βρήκαμε στις 13.10.16 και την μεταφράσαμε από την  http://www.advocate.com/election/2016/10/13/michelle-obama-slams-trumps-sexually-predatory-behavior-video