18 Νοε 2016

Οι περισσότερες νέες δηλώνουν αμφισεξουαλικές


Οι περισσότερες δηλώνουν αμφισεξουαλικές από ότι λεσβίες ή γκέι στην Αγγλία, αυτό δείχνουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία

Ο αριθμός των Αγγλίδων που καθορίζουν τις εαυτές τις ως "αμφισεξουαλικές" έχει ξεπεράσει το 45% σε μόλις τρία χρόνια, σύμφωνα με νέες επίσημες εκτιμήσεις.


Ο αριθμός των νεαρών Αγγλίδων για πρώτη φορά, περιγράφουν τις εαυτές τις ως αμφισεξουαλικές παρά ως λεσβίες συγκρίνοντας, τα στοιχεία από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Είναι τα τελευταία αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν μια στροφή στη στάση απέναντι στη σεξουαλικότητα, με την αύξηση του αριθμού των προσώπων που βλέπουν τη θέση τις κάπου σε ένα φάσμα παρά ως μια ερώτηση άσπρου μαύρου, ο καθορισμός των εαυτών τις ως "αμφισεξουαλικές" έχει υπερβεί το 45% σε μόλις τρία χρόνια, σύμφωνα με τις νέες επίσημες εκτιμήσεις.

Μια έρευνα από την YouGov που δημοσιεύθηκε πέρυσι διαπίστωσε ότι οι μισές από τις νέες-ους, και σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού συνολικά, αυτοπροσδιορίζονται ως κάτι άλλο εκτός από 100% ετερό. Οι συνολικοί αριθμοί που προσδιορίζονται από τις επίσημες εκτιμήσεις είναι ακόμη πολύ μικροί. Μόλις 1,7% του πληθυσμού που προσδιορίζονται οι ίδιες ως λεσβίες, γκέι ή αμισεξουαλικές στην Ετήσια Έρευνα Πληθυσμού της ONS (APS) - αν και oι Lgbtiq ομάδες έχουν από καιρό υποστηρίξει ότι η επίσημη έρευνα, εκ της φύσεώς της, είναι πιθανό να υποεκτιμά σημαντικά το πραγματικό επίπεδο.

Παρ' όλα αυτά, η ONS ανέφερε ότι η αύξηση 45% ήταν σαφώς στατιστικά σημαντική. Συνολικά, εκτιμά ότι ο αριθμός των προσώπων στην Αγγλία που ανοιχτά προσδιορίζονται ως αμφισεξουαλικές πέρασε από τις 230.000 το 2012 σε 334.000 κατά το χρόνο της πιο πρόσφατης έρευνας του πληθυσμού που πραγματοποιήθηκε το 2015. Αντίθετα, ο αριθμός που ορίζονται ως λεσβίες ή γκέι αυξήθηκε κατά ένα πιο μέτριο 8,3% σε αυτό το διάστημα για 586,000.
Επιπλέον 206.000 είχαν χαρακτηριστεί ως "άλλες-οι" και το ισοδύναμο των 2,2 εκατομμυρίων αρνήθηκε να απαντήσει ή είπε ότι δεν γνώριζε τη σεξουαλική της-του ταυτότητα.

Συνολικά το 6,2%, ή 3,3 εκατομμύρια πρόσωπα, το ποσοστό επαναλήφθηκε σε όλο το σύνολο του πληθυσμού ηλικίας άνω των 16, αυτοπροσδιορίζονται ως κάτι άλλο εκτός από ετερό.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν επίσης ένα σημαντικό χάσμα μεταξύ των γενεών σχετικά με το ζήτημα της σεξουαλικότητας με τις αμφισεξουαλικές να προσπερνούν τις λεσβίες, γκέι στην ηλικία κάτω των 25 ετών.

Συνολικά 1,8% από 16 έως 24 ετών αναφέρουν ότι ήταν αμφισεξουαλικές, από 1,3% που ήταν πριν από ένα χρόνο. Αυτό συγκρίνεται με το 1,5% το οποίο είπε ότι ήταν λεσβία ή γκέι.

Η Pamela Cobb, στατιστικολόγος της ONS που ειδικεύεται στον πληθυσμό, δήλωσε: «Το 2015, η πλειοψηφία (το 93,7%) του πληθυσμού της Αγγλίας αυτοπροσδιορίστηκε ως ετερό, το 1,% προσδιορίστηκε ως Lgb, το υπόλοιπο είτε αναγνωριζόταν ως «άλλο», «δεν ξέρω» ή αρνήθηκε να απαντήσει.

«Οι νεαρές (16-24 ετών) είναι πιο πιθανό να προσδιορισθούν ως Lgb σε σύγκριση με μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, και ένα υψηλότερο ποσοστό των ανδρών προσδιορίζονται ως αμφισεξουαλικοί ή γκέι από ότι οι γυναίκες που προσδιορίζονται ως αμφισεξουαλικές ή λεσβίες".

Ο Benjamin Cohen, διευθύνων σύμβουλος της Pinknews, δήλωσε: «Όλο και περισσότερες νέες-οι είναι πρόθυμες να παραδεχτούν ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός τις κυμαίνεται ώστε μπορεί να έλκονται από κάποια του ίδιου φύλου ή κάποια-ον του αντίθετου φύλου και ότι δεν υπάρχει εγγενής αντίφαση σε αυτό.

"Για κάποιες αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι ίδιες προσδιορίζονται ως αμφισεξουαλικές ή ως πανσεξουαλικές". "Είκοσι χρόνια πριν, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να είχαν αυτά τα συναισθήματα, αλλά δεν τα άφηναν να επενεργήσουν, θα μπορούσε να τις αρέσουν κάποιες-οι, αλλά απλώς το αγνοούσαν". "Τώρα, λόγω της μεταβαλλόμενης κοινωνίας, αν σας ελκύει σε κάποια μπορείτε να αναλάβετε δράση.

Νομίζω ότι υπάρχουν επίσης πολλές αρκετά γνωστές διασημότητες που έχουν προσδιοριστεί με αυτόν τον τρόπο, όπως η Miley Cyrus έχει η ίδια περιγραφεί ως pansexual.
"Αυτές οι διασημότητες, οι οποίες είναι πρότυπα για τις νέες-ους, τις δίνουν την εμπιστοσύνη για να ονομάσουν τις εαυτές τις με αυτόν τον τρόπο". 


Την είδηση την βρήκαμε στις 5.10.16 γραμμένη από τον John Bingham και την μεταφράσαμε από την http://www.telegraph.co.uk/news/2016/10/05/surge-in-official-estimate-of-bisexual-britons/