23 Νοε 2016

Τιμητικό μετάλιο αποδοθηκε στην Ellen DeGeneres


Στην τελευταία Προεδρική τελετή βράβευσης με το Μετάλλιο Ελευθερίας στο Λευκό Οίκο στις 22.11.2016 το απόγευμα, ο Πρόεδρος Ομπάμα σε πανηγυρικό περιβάλλον βράβευσε μία από τις ομάδες υψηλού προφίλ στην οκτάχρονη θητεία του στο Οβάλ Γραφείο: ανάμεσά τις-τους, η Ellen DeGeneres, η Elouise Cobell, ο Robert De Niro, ο Richard Garwin, η Melinda και ο Bill Gates, επιστημόνισα υπολογιστών της NASA  Margaret H. Hamilton, η Grace Hopper, Lorne Michaels, Newt Minow, ο Eduardo Padrón, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, η Diana Ross, Vin Scully, ο Bruce Springsteen, η ηθοποιός Cicely Tyson και η παλαίμαχη του Βιετνάμ Maya Lin. 

Η μεγαλύτερη πολιτική τιμή του έθνους απονεμήθηκε σε 21 πρόσωπα από ένα διαφορετικό κατάλογο των κατηγοριών, από την επιστήμη, τον αθλητισμό την ψυχαγωγία. "Σήμερα γιορτάζουμε τις Αμερικανίδες-ους που έχουν αρει τα πνεύματά μας και μας ώθησαν να προχωρήσουμε", δήλωσε στην εισαγωγή του. "Αυτή είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή κατηγορία: Επενδυτών, καλλιτεχνών, κρατικών υπαλλήλων.

Ο πρόεδρος πνίγηκε ελαφρά καθώς υπενθύμιζε πως η DeGeneres εκ-δηλώθηκε δημόσια ως λεσβία σε ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής της "Ellen", το 1997, μια κίνηση που δεν είναι σημαντική μόνο για την λεσβιακή κοινότητα, αλλά για αυτό που μπόρεσε να "αμφισβητήσει τα δικά μας συμπεράσματα-αντιλήψεις", δήλωσε ο Ομπάμα. "Πέρασε ένα απίστευτο βάρος, διακινδυνεύοντας μια καριέρα σαν αυτή. ... Και όμως σήμερα, κάθε μέρα και με κάθε τρόπο, η Ellen μετρά αυτά που μας χωρίζουν συχνά και μας εμπνέει να είμαστε καλύτερες-οι, με ένα αστείο και ένα χορό κάθε φορά". 


Η Ellen φάνηκε ιδιαίτερα συγκινημένη όταν ο Πρόεδρος Obama τοποθέτησε το βραβείο γύρω από το λαιμό της: "Σε μια καριέρα που εκτείνεται σε τρεις δεκαετίες, η Ellen DeGeneres έφερε τη χαρά στη ζωή μας ως stand-up κωμικός, ηθοποιός και τηλεοπτική αστέρας. Σε κάθε ρόλο μας θυμίζει να είμαστε ευγενικές η μια με την άλλη-ο και να αντιμετωπίζουμε τις-τους ανθρώπους όπως η κάθε μία-ένας από εμάς θέλει να την αντιμετωπίζουν. Σε μια κρίσιμη στιγμή, το θάρρος και η ευθύτητα της την βοήθησε να αλλάξει τις καρδιές και τα μυαλά εκατομμυρίων Αμερικανίδων-ών, επιτάχυνε τη σταθερή μονάδα του έθνους μας προς την ισότητα και την αποδοχή όλων. Ξανά και ξανά, η Ellen DeGeneres μας έχει δείξει ότι ένα μόνο πρόσωπο μπορεί να κάνει τον κόσμο πιο διασκεδαστικό, πιο ανοιχτό, πιο τρυφερό τόπο τόσο όσο θα συνεχίσουμε να κολυμπάμε". Δήλωσε ο Πρόεδρος ενώ πνίγηκε καθώς μιλούσε για το θάρρος της Ellen.

Μετά επαίνεσαι την τραγουδίστρια Diana Ross, η επιρροή της οποίας είπε ο Ομπάμα ότι «είναι τόσο αναπόφευκτη όσο ποτέ»,

"Αυτή είναι η Αμερική", δήλωσε ο Πρόεδρος σε σχέση με τις νέες παραλήπτριες-ες μετάλλιου. "Είναι χρήσιμο όταν σκεπτόμαστε αυτή την απίστευτη συλλογή ανθρώπων ότι αυτές-οι είναι που μας κάνουν το μεγαλύτερο έθνος στη Γη. Όχι λόγω των διαφορών μας, αλλά επειδή στη διαφορά μας βρίσκουμε κάτι κοινό να μοιραστούμε".

 Παρακολουθήστε βίντεο από την βράβευση εδώ


 Την είδηση την βρήκαμε  στις 23.11.2016 και την  από την http://www.towleroad.com/2016/11/ellen-degeneres-medal/