26 Νοε 2016

Η Dione Graham και η Bonnie Fraher δέχτηκαν λεσβοφοβία


Υπάλληλοι του ξενοδοχείου «πειθάρχησαν» αφ' ότου εκδίωξαν λεσβιακό ζευγάρι 

Η Dione Graham και η Bonnie Fraher λένε πως δέχτηκαν διακρίσεις από το ξενοδοχείο Saskatoon Comfort Inn. Οι ιδιοκτήτριες-ες της αλυσίδας ξενοδοχείων έχουν ζητήσει συγγνώμη και είπαν πως εκείνες-οι που εμπλέκονται «δέχτηκαν πειθαρχικές κυρώσεις για τις παρανομίες τις-τους». (Υποβλήθηκε από Bonnie Fraher)

Ένα ζευγάρι λεσβιών που δέχτηκαν διακρίσεις στο ξενοδοχείο Saskatoon νωρίτερα αυτό το μήνα, έχουν αποφασίσει να μην προχωρήσουν σε καταγγελία για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων αφ' ότου έλαβαν μια συγγνώμη από το ξενοδοχείο. Στις 2 Νοεμβρίου, η Dione Graham και η συντρόφισα της, Bonnie Fraher προσπάθησαν να κάνουν check-in σε ένα Comfort Inn στην πόλη. Οι δύο φέρονται να διώχθηκαν από το προσωπικό του ξενοδοχείου, λόγω του ότι αναγνωρίστηκε η Graham επειδή ζει στην περιοχή.

Το ζευγάρι ξενοδοχείο Σασκατούν τους εκδιώχθηκε από το ξενοδοχείο δεχόμενο δυσμενή διάκριση Όταν το ζευγάρι πίεσε το θέμα, ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου εκδηλώθηκε. Η Graham δήλωσε πως ο διευθυντής τις είπε, "Είναι πολιτική του ξενοδοχείου να μην επιτρέπει στις ανθρώπους του είδους σας να μείνετε στο ξενοδοχείο μας". Η Graham, η οποία είναι Métis, είπε ότι δεν ήταν σίγουρη αν δέχτηκε διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό της, το χρώμα του δέρματός της, ή και τα δύο.

Στις 18 Νοεμβρίου, η Elisabeth Avognon, αντιπρόεδρος των εργασιών για την Westmont Hospitality Group, απέστειλε επιστολή προς την Fraher και την Graham με μια συγγνώμη. Η επιστολή ανέφερε ότι η εταιρεία εκφράζει τη λύπη της για οποιαδήποτε βλάβη που προκλήθηκε στο ζευγάρι. Η Avognon έγραψε ότι ελήφθησαν μέτρα για να εξασφαλίσουν πως τίποτα παρόμοιο θα συμβεί στο μέλλον.
"Σας διαβεβαιώνω, επίσης, ότι όσες-οι εμπλέκονται με το θέμα αυτό έχουν τιμωρηθεί για τις παρανομίες τις-τους", διάβασαν στην επιστολή.
Η Graham είπε ότι είναι ακόμα ζαλισμένη και πλγωμένη από όσα ειπώθηκαν στο ξενοδοχείο.

«Ποτέ δεν σκέφτηκα πως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο σε μένα ή κάποια άλλη. Ήταν ένα σοκ και είμαι ακόμα σοκαρισμένη", δήλωσε η Graham. Η οποία πρόσθεσε ότι υπήρξε αντίδραση αφ' ότου δημοσιοποιήθηκε η ιστορία, αλλά αντισταθμίστηκε από τη θετική στήριξη.

"Δυστυχώς την [Bonnie] την προσέγισαν πολίτισες-ες ενώ καθόταν σε μια καφετέρια και εντελώς άγνωστες-οι όπου κάθησαν στο τραπέζι μαζί της και ουσιαστικά της είπαν ότι "θα πάει στη κόλαση εξαιτίας του σεξουαλικού προσανατολισμού της", δήλωσε η Graham. "Προσωπικά δεν είχα κάποια τέτοια αρνητική εμπειρία".

Είπε επίσης πως οι διακρίσεις που δέχτηκαν τις έφερε πιο κοντά. 
"Στέλνει πραγματικά ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στις άλλες επιχειρήσεις και στην κοινωνία πως αυτό δεν είναι ανεκτό και είμαι πολύ ευχαριστημένη που το ξενοδοχείο πήρε την πρωτοβουλία να κάνει κάτι γι' αυτό". 


Την είδηση την βρήκαμε στις 23.11.2016 και την μεταφράσαμε από την http://www.cbc.ca/news/canada/saskatoon/hotel-employees-disciplined-after-alleged-discrimination-1.3859570 


Στη φωτογραφία το έργο "Two-women-in-bed"  J A Rohne  1800