6 Νοε 2016

Λεσβίες αναγκάζονται να κρύβουν το σεξουαλικό προσανατολισμό τις


Εγκαταστάσεις φροντίδας ηλικιωμένων αναγκάζουν τις ηλικιωμένες λεσβίες να μην εκδηλώνονται δημόσια αλλά να κρύβονται

Αν και η δημόσια αποδοχή των λεσβιών αυξάνεται, υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει- ιδιαίτερα σε σχέση με ότι φέρονται στις ηλικιωμένες λεσβίες με αντιλεσβιακή συμπεριφορά στις εγκαταστάσεις φροντίδας ηληκιωμένων.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι λεσβίες υπερήλικες αναγκάζονται να κρύβονται, λόγω της λεσβοφοβίας και των διακρίσεων κατά την είσοδό τις στην ανώτερη φροντίδα. Για παράδειγμα, η ηλικιωμένη λεσβία Marsha Wetzel- με τη βοήθεια της Lambda Legal- κατέθεσε μήνυση εναντίον της εγκατάστασης φροντίδας συνταξιούχων όπου έμενε λόγω της αποτρόπαιας μεταχείρισης της από το προσωπικό.

Οι αντι-λεσβιακές εγκαταστάσεις φροντίδας ηλικιωμένων προωθούν τις διακρίσεις. Μια έκθεση από το πρότζεκτ Ηληκιωμένων Λεσβιώνς έδειξε ότι μόνο το 22% των ηλικιωμένων τρανς είναι άνετες στο να είναι ανοικτές για την ταυτότητα του κοινωνικού φύλου τις σε εγκαταστάσεις φροντίδας ηλικιωμένων. "Μία λεσβία φίλη μου την φώναζαν Hazel ενώ το όνομά της είναι Rusty. Το προσωπικό στην επαγγελματική μονάδα νοσηλείας επέμεινε να την αποκαλεί Hazel", Eddie W., 62, αναφέρει η έκθεση.

"Σπάνια οι άλλες φιλοξενούμενες-οι ή το προσωπικό αλληλεπιδρούν ή συνομιλούν μαζί μου. Αισθάνομαι ότι έχω αποκλειστεί ή να με απομονώνούν συχνά"», πρόσθεσε η Eddie. Εν τω μεταξύ, το 2010 το ντοκιμαντέρ "Gen Silent - Σιωπηλή Gen" διηγείται την ιστορία έξι Lgbtiq ηλικιωμένων που έρχονται αντιμέτωπες με την απόφαση τις να κρύψουν τη σεξουαλικότητά τις, ενώ βρίσκονται σε χώρο μακροχρόνιας φροντίδας υγείας.
Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε σε διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες και οργανισμούς υγείας ώστε να βοηθήσει στην κατάλληλη εκπαίδευση του προσωπικού ώστε να ωφεληθούν οι υπερήλικες λεσβίες.

"Οι ηλικιωμένες μας αντιμετωπίζουν ήδη σημαντικά προβλήματα με την απομόνωση και τη μοναξιά", δήλωσε ο Nikki Therrien, διευθυντής της Little Brothers-Friends of the Elderly (LBFE) της Βοστώνης.
"Oι Lgbtiq ηλικιωμένες βρίσκονται σε ιδιαίτερο κίνδυνο και είναι αόρατες μέσα στις κοινότητές τις", πρόσθεσε ο Therrien. 


Ηλικιωμένες λεσβίες και ο αγώνας για ένα ασφαλές περιβάλλον 
Δεδομένου ότι ο αγώνας για την λεσβιακή κοινότητα συνεχίζεται, πρέπει να θυμόμαστε ότι ο αγώνας αυτός θα πρέπει να είναι για όλα τα Lgbtiq μέλη, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων που έχουν πολεμίσει για μας.

"Δυστυχώς, επειδή τόσες πολλές ηλικιωμένες λεσβίες δεν νοιώθουν να είναι ανοικτές για τη σεξουαλικότητά τις, οι υπητρεσίες φροντίδας ηλικιωμένων συχνά δεν συνειδητοποιούν ότι εξυπηρετούν τον πληθυσμό αυτό", είπε η Tari Hanneman, διευθύντρια του Προγράμματος για την Υγεία των Φύλων της Εκστρατείας (HRC) Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. "[Αυτέςν οι υπηρεσίες] δεν αναγνωρίζουν ότι μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουν τις πολιτικές και τις πρακτικές τις για να συμπεριλάβουν και τις λεσβίες", πρόσθεσε η Hanneman.

Εξαιτίας αυτού, ομάδες όπως Υπηρεσίες και Συνηγορία για τις LBT Ηλικιωμένες (SAGE) έχουν ξεκινήσει ένα πρόγραμμα κατοικιών για ηλικιωμένες.
Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο την κατασκευή της εγκατάστασης, αλλά και επίσης ένα μοντέλο που θα μοιραστούν με άλλες οργανώσεις που θα επιτρέψει στις κοινότητες των ηλικιωμένων λεσβιών να υπάρχουν μέσα σε όλες τις κοινότητες. Υπάρχει, επίσης, η εταιρική σχέση μεταξύ της Φροντίδας Υγείας Chase Brexton, SAGE, της SAGECAP Βαλτιμόρης, καθώς και της Town Hall Apartments του Σικάγο.

Οι συνταξιοδοτούμενες της ομάδας SOME στην Ουάσιγκτον, παρέχουν επίσης ένα θετικό λεσβιακό περιβάλλον. Τέλος, ιστοσελίδες προσφέρουν σχετικές πληροφορίες.


Την είδηση την βρήκαμε στις 19.9.2016 και την μεταφράσαμε από την http://www.lesbiannews.com/anti-lgbt-retirement-facilities-forcing-queer-seniors-back-closet/