10 Νοε 2016

Απολύθηκε οδηγός, που έβρισε ένα ζευγάρι λεσβιών


Απολύθηκε οδηγός, ο οποίος έβρισε ένα ζευγάρι λεσβιών αποκαλώντας τες «Δύο πούστηδες»

Ο οδηγός έκανε επίσης "επιθετικές" απειλές κατά τη διάρκεια της κούρσας.

Η Uber απέλυσε έναν Αυστραλό οδηγό ο οποίος πιάστηκε να χρησιμοποιεί λεσφοβική και απειλητική γλώσσα προς ένα ζευγάρι λεσβιών.

Η Lucy Thomas, διευθύντρια της τοπικής οργάνωσης αντι-εκφοβισμού προάσπισης του Προγράμματος Rockit, είπε ότι η ίδια και η συντρόφισά της ήταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο στη Μελβούρνη στις 4 Ιουνίου όταν ο οδηγός τις άρχισε να κάνει αντι-λεσβιακά σχόλια, όπως αναφέρει η Sydney Morning Herald.

Ο οδηγός, ο οποίος έχει ονομαστεί ως "John", δήλωσε η Thomas, μισούσε το ποδόσφαιρο, γιατί οι παίκτριες ήταν «ένα μάτσο πούστηδες που γυρνάνε γύρω-γύρω αγγίζοντας η μια την άλλη". Συνέχισε να χρησιμοποιεί προσβλητική γλώσσα, είπε η Thomas, που συμπεριελάμβανε χαρακτηρισμούς όπως «σπαστική» και "αργόστροφη".

«Ο τόνος του ήταν πραγματικά μη καλοδιάθετος, αλλά όταν έκανε μια παύση, του είπα "Ακούστε, αντιλαμβάνομαι το πνεύμα του τι λέτε, αλλά για μένα και τις άλλες της γενιά μου, αυτή η λέξη είναι εντελώς προσβλητική", δήλωσε στην Mashable.

Όταν ο John ανακάλυψε ότι η Thomas και η φίλη της ήταν ένα ζευγάρι λεσβιών, αυτός "έπαψε να είναι καλοδιάθετος και συνοφρυώθηκε". "Ήταν πολύ επιθετικός και ο τόνος του άλλαξε", είπε η Thomas. Σε εκείνο το σημείο, άρχισε την καταγραφή της συζήτησης στο κινητό της. Στην καταγραφή, ο John ακούγεται να αποκαλεί τις δύο λεσβίες ως "δύο αδερφές που δεν τις αρέσει να τις αποκαλούν πούστηδες" απαιτώντας οι δυο λεσβίες να βγουν από το αυτοκίνητο.  


Την είδηση την βρήκαμε στις 6.8.2016 και την μεταφράσαμε από την http://www.huffingtonpost.com/entry/uber-anti-gay-driver_us_5758506be4b0ced23ca6a597?utm_hp_ref=lesbian