29 Νοε 2016

Φροντίζουμε την εαυτή μας κατά την διάρκεια δύσκολων καιρών Α'


4 τρόποι για να φροντίσουμε την εαυτή μας κατά την διάρκεια δύσκολων καιρών 

Είτε πρόκειται για ένα χωρισμό ή μια εκλογή, δεν μπορούμε να ελέγξουμε πάντα τα γεγονότα στη ζωή μας.


"Sex and the City», απαντώ, σε ερώτηση της αγαπητής φίλης μου, "Πώς να αντιμετωπίσουμε την διάλυση της σχέσης μας; Πώς μπορούμε να κερδίσουμε μέσα από αυτό"; Γελάει. "Όπως το σόου;» Σηκώνει τα φρύδια της, σκεπτικά. Της κάνω ένα νεύμα και της εξηγώ, «Ήταν ο χειρότερος πόνος της ζωής μου. Μετά βίας μπορούσα να αναπνεύσω. Απλώς χρειάζομαι την κάποια άλλη ιστορίαγια να επικεντρωθώ. "Πίνει μια γουλιά μπύρας. Το βλέμμμα είναι μακρυνό. «Κοίτα», της λέω. "Είναι χάλια. Αλλά το πράγμα που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να μας φροντίσουμε". Εκείνη σηκώνει το βλέμμα. Συνεχίζω, "Σαν να είμαι το κακό-τσιμπούρι της αυτο-φροντίδας".

Βρετανική Ένωση για το Κυνήγι και τη Διατήρηση
Γελάμε. Μερικές φορές η ζωή μας ρίχνει μια στραβή βολή. Μια διάλυση σχέσης. Μία αρρώστια. Μια εκλογή. Ενώ δεν μπορούμε να αποφύγουμε αυτές τις προκλήσεις, μπορούμε να επιλέξουμε πώς να κινηθούμε. Ένας από τους πιο υγιείς τρόπους για να αντιμετωπίσουμε τυχόν απώλεια είναι να ασκήσουμε επιπλέον αυτο-φροντίδα. Εδώ θα προτείνουμε 4 τρόπους για να υπερ-φροντίσουμε  την εαυτή μας κατά τη διάρκεια δύσκολων στιγμών, δεν έχει σημασία ποιες είναι οι περιστάσεις.

1. Αφήνω την εαυτή μου να αισθανθεί. 
Ένα από τα πολύ δυσκολότερα τμήματα της θλίψης είναι ότι η κουλτούρα μας δεν κάνει καλή δουλειά αναγνωρίζοντάς την. Είμαστε όλες πάρα πολύ γρήγορα έτοιμες να πούμε πως θρηνούμε τις συναισθηματικές ανθρώπους,και πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για ό,τι κάνουν, ή μας διδάσκουν ότι η ζωή θα μπορούσε να είναι χειρότερη. Αλλά η θλίψη ππαραμένει θλίψη, και η σύγκριση της θλίψης είναι ανώφελη και σκληρή. Ένας τρόπος για να αναγνωρίσουμε τη θλίψη μας είναι να την αφήσουμε να βγει προς τα έξω. 
Όταν αρρώστησα και δεν ήμουν σε θέση να γεννήσω ένα μωρό, δεν μπορούσα να πλησιάσω το τμήμα μωρουδιακών στο κατάστημα Target για μήνες χωρίς να μπορώ να το ξεπεράσω. Τέλος, σταμάτησα να νοιάζομαι αν οι άνθρωποι με είδαν να κλαίω. Και λοιπόν; Δεν θα θα με ξανα-έβλεπαν ποτέ. Ήμουν θλιμένη. Και με την πάροδο του χρόνου θα επουλωνόταν. Έτσι έκλαιγα. Ούρλιαζα σε ένα μαξιλάρι. Δώστε στην εαυτή σας επιπλέον χρόνο για να επιτρέψει στα συναισθήματα να βγουν στην επιφάνεια. 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτό δεν είναι το ίδιο με το να καταδιώκουμε την πρώην μας στο Facebook ή να στέλνουμε μεθυσμένα γραπτά μηνύματα στην πρώην μας - αυτά είναι ενέργειες (που δεν μας βοηθούν ιδιαίτερα), δεν είναι συναισθήματα.

2.Βάζουμε το μυαλό μας κάνει καλύτερες συναισθηματικές σκέψεις. 
Το θέμα για το αίσθηματης λύπης και του θυμού μας είναι πως είναι τόσο έντονα αισθήματα που νοιώθουμε σαν να μπορούν να μας σκοτώσουν. Αλλά τότε υποχωρούν. Μόλις δώσουμε στην εαυτή μας λίγο χρόνο και χώρο να βγάλει τα συναισθήματα, καλό είναι να αρχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στο τι θέλουμε.


Βρίσκεστε στο Α' μέρος για να βρεθείτε στο Β' μέρος πατήστε εδώ


Την είδηση την βρήκαμε στις 21.11.2016 και την μεταφράσαμε από την http://www.curvemag.com/Advice/4-Ways-To-Take-Care-Of-Yourself-During-Hard-Times-1609/