25 Νοε 2016

Λεσβιακό μουσείο στην Αγγλία;


Δεν είναι καιρός η Αγγλία να αποκτήσει ένα λεσβιακό μουσείο;

Ακτιβίστριες οπλισμένες με φακέλους αναλαμβάνουν από αύριο την πρωτεύουσα


Η Νέα Υόρκη έχει (Μουσείο Τέχνης Λεσβιών και Γκέι με το όνομα της Leslie Lohman). Το Βερολίνο έχει το (Μουσείο Schwules, αφήνοντας τις λεσβίες πάλι αόρατες). Έτσι, τι λέτε το δικό μας να έχει το όνομα της Ellen DeGeneres; 

Παρά το ότι οι περισσότερες-οι στην Αγγλία από ό,τι ποτέ πριν προσδιορίζονται ως λεσβίες + εξακολουθεί να μην υπάρχει ένα μουσείο αφιερωμένο στην πολιτιστική μας κληρονομιά. Γι 'αυτό η Queer Tours του Λονδίνου βγαίνει στους δρόμους του Λονδίνου αύριο για να απαιτήσουμε να αποκτήσουμε ένα δικό μας χώρο.

Μία-ένας από τις βασικές-ούς υπέρμαχους είναι Ιαν Pimblett, ο Διευθυντής Ανάπτυξης Υπεύθυνος για τα London Metropolitan Αρχεία, ο οποίος πιστεύει ότι η μη δημοσιοποίηση των ιστοριών μας μάς έχουν "κταστήσει αόρατες και περιθωριοποιημένες" για πάρα πολύ καιρό.

Η ακτιβίστρια Nadia Asri συμφωνεί: "Ένας χώρος για να αποθηκεύσουμε υλικό μόνιμα, να παρουσιάζουμε και να καταστήσουμε προσιτές  τις συλλογικές ιστορίες και τις αναμνήσεις μας θα δώσουν στις νέες κάτι με το οποίο να ταυτιστούν, κάτι απτό για να κρατήσουν".

Η δράση θα λάβει χώρα σε τοποθεσίες του Λονδίνου, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην λεσβιακή + ιστορία. Οι τοποθεσίες περιλαμβάνουν την οδό Kings Road 230, το σπίτι της πρώτης λεσβίας του Gateways club της χώρας, και τα κτίρια του Κοινοβουλίου, όπου λεσβίες ακτιβίστριες εισέβαλαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το άρθρο 28 (ο φρικτός νόμος που απαγόρευε οι εκπαιδευτικές να «προωθούν τη λεσβιοσύνη» σε παιδιά σχολικής ηλικίας). Οι ακτιβίστριες θα χρησιμοποιήσουν φωτεινά ράφια αρχειοθέτησης για να δείξουν πόσο νοσεί η ιστορία μας που αφέθηκε να μαζευτεί σκόνη πάνω της, όπου καμιά πια δεν μπορεί να την δει.

Εγώ, για παράδειγμα, είμαι πολύ έντονα υπέρ του να έχουμε το δικό μας μουσείο. Εκτός από την εκμάθηση όλων για την ανάπτυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα ήθελα επίσης να υπάρχει μόνη έκθεση με κουρέματα λεσβιών και αμφισεξουαλικών σε όλες τις εποχές, μια ηχητική ξενάγηση με αφηγήτρια την Miriam Margolyes και ένα καφέ που να σερβίρει χυμούς της Σαπφούς, όπου θα μπορούμε να ξεφυλλίζουμε αντίγραφα λεσβιακών φωτογραφικών άλμπουμ, βιβλίων και περιοδικών.


Την είδηση την βρήκαμε στις 17.11.2016 γραμμένη από την Roxy Bourdillon και την μεταφράσαμε από την http://www.divamag.co.uk/category/news/isn%E2%80%99t-it-time-the-uk-had-an-lgbtqiplus-museum.aspx