7 Νοε 2016

Δυο Μαροκινές λεσβίες μπορεί να φυλακιστούν


Δύο έφηβες αντιμετωπίζουν έως και 3 χρόνια φυλάκισης επειδή φιλήθηκαν, στο Μαρόκο 

Αργά την περασμένη εβδομάδα δύο έφηβες χαλάρωναν σε μια ταράτσα στο Μαρακές, στο Μαρόκο, φιλούσαν και αγκαλιάζαν η μία την άλλη. Κάποια τράβηξε μια φωτογραφία για να “συλλάβει” τη στιγμή, αλλά όταν μια από τις μητέρες των κοριτσιών είδε τη φωτογραφία, επικοινώνησε αμέσως με την αστυνομία. 

Και οι δύο έφηβες, που αποκαλούνται από την εφημερίδα The Guardian ως η 16-χρονη Sanaa και η 17-χρονη Hajar, συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στη φυλακή. Έχουν διχωχθεί από τις αρχές για την «πράξη της λεσβιοσύνης». 


Ποιό είναι το «έγκλημα» τις; "Ακόλαστες ή αφύσικες πράξεις μεταξύ γυναικών" τιμωρούνται σύμφωνα με τη μαροκινή νομοθεσία με ποινή φυλάκισης μέχρι και τρία χρόνια.
Σύμφωνα με την The Washington Post, μια οργάνωση που λέγεται L'Union Feministe Libre, κάνει εκστρατεία και έχει ταχθεί κατά της σύλληψης και «της μεταχείρησης και όσα υποφέρουν στη φυλακή". Η οργάνωση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ποιό είναι το «έγκλημα» τις; «Ακόλαστες ή αφύσικες πράξεις μεταξύ γυναικών" τιμωρούνται σύμφωνα με τη μαροκινή νομοθεσία με ποινή φυλάκισης μέχρι και τρία χρόνια.
Σύμφωνα με την The Washington Post, μια οργάνωση που λέγεται L'Union Feministe Libre, κάνει εκστρατεία και έχει ταχθεί κατά της σύλληψης και «της συμπεριφοράς που υποφέρουν στη φυλακή". Η οργάνωση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Καλούμε δημόσια το λεσβιακό και το γυναικείο κίνημα, οργανώσεις, διασημότητες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δικηγορίνες-ους του Μαρόκο ώστε να τελειώσει μια σειρά συλλήψεων λεσβιών και γκέι που αντιμετωπίζουμε σε καθημερινή βάση και την αδικία που τώρα ζούμε".

Οι συλλήψεις της Sanaa και της Hajar έχουν οδηγήσει σε οργή στα κοινωνικά μέσα. Χρησιμοποιήστε το hastage #freethegirls για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.


Την είδηση την βρήκαμε στις 7.11.16 και την μεταφράσαμε από την http://www.divamag.co.uk/category/news/two-teenage-girls-face-up-to-3-years-in-prison-for-kissing-in-morocco.aspx