19 Νοε 2016

Η τρανς Dana Rivers σκότωσε ένα λεσβιακό ζευγάρι


Μια 61-χρονη από το San Jose, που έγινε εθνική είδηση το 1999 για την εγχείρηση μετάβασης φύλου που ξεκίνησε από το σχολείο Σακραμέντο, της απαγγέλθηκαν τρεις κατηγορίες για πυροβολισμό, μαχαίρωμα και τελικά το θάνατο ενός λεσβιακού ζευγαριού και του έφηβου γιού τις. 


Η Dana Rivers, η οποία κρατείται χωρίς εγγύηση, με τρεις κατηγορίες για φόνο, καθώς και εμπρησμό μιας δομής κατοικείας. Η Rivers γεννήθηκε ως David Warfield. Δίδαξε στο σχολείο του Σακραμέντο στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Όταν ο Warfield επέστρεψε στο σχολείο ως γυναίκα μετά την επέμβαση μετάβασης φύλου, απολύθηκε επειδή συζήτησε την μετάβαση με τις μαθήτριες-ές.

Η αστυνομία δεν έχει αποκαλύψει το κίνητρο για την τριπλή ανθρωποκτονία του Toto "Benny" Μ. Diambu, της Charlotte Kuulei Reed και της Patricia A. Wright. Η Berkeleyside ανέφερε ότι ο Benny, πρόσφατα αποφοίτησε από το γυμνάσιο του Berkeley, ήταν ο παιδοθετημένος γιος, του ζευγαριού, από τη Δυτική Αφρική, και οι δύο λεσβίες ήταν ερωτικές συντρόφισες.

Δεν υπήρξε καμία απόδειξη ότι η εγχείρηση μετάβασης φύλου της River έπαιξε ρόλο για το έγκλημα. Οι μόνες δημόσιες κατηγορίες κατατέθηκαν από το γραφείο της Εισαγγελίας της Alameda County που ισχυρίστηκε ότι η Rivers πυροβόλησε τα τρία από τα θύματα της και μαχαίρωσε δύο από αυτά.

Τα αρχεία δείχνουν η Rivers είχε άδεια ως φρουρός ασφαλείας και άδεια να κατέχει ένα όπλο. Τα έγγραφα ισχυρίζονται, επίσης, πως υπάρχουν ειδικές συνθήκες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή ή στη θανατική ποινή.
Ο αστυνομικός του Όκλαντ Hector Jimenez έγραψε σε μια δηλωση ότι οι αξιωματικοί που πήγαν σε μια κατοικία στο 9400 μπλοκ Dunbar Drive την Παρασκευή για να ερευνήσουν μια αναφορά για πυροβολισμούς βρήκε έναν άνδρα, καθώς προσδιορίζεται στα δικαστηριακά έγγραφα, ως Diambu, να κείτεται μπροστά από την κατοικία που δέχτηκε τραύμα από μαχαίρι.

Ο Jimenez είπε ότι οι αξιωματικοί άκουσαν μια δυνατή έκρηξη που προερχόταν από το γκαράζ και στη συνέχεια είδαν την Rivers να εξέρχεται με τα πόδια από την κατοικία καλυμένη με αίμα.
Η Rivers συνελήφθη και όταν την έψαξαν βρήκαν πυρομαχικά στην τσέπη της, μαζί με τα μαχαίρια, σύμφωνα με τον Jimenez.

Καθώς οι αξιωματικοί κρατούσαν την Rivers άρχισε να κάνει αυθόρμητες δηλώσεις σχετικά με τη συμμετοχή της στις δολοφονίες, δήλωσε ο Jimenez.
Όταν αξιωματικοί συνέχισαν να ερευνούν την κατοικία βρήκαν τα άλλα δύο θύματα, τα οποία προσδιορίζονται από έγγραφα δικαστηρίου ως Reed και Wright, στο εσωτερικό της κατοικίας να υποφέρουν από τόσο εμφανή τραύματα από πυροβολισμούς και μαχαιριές, σύμφωνα με τον Jimenez. Η Berkleyside ανέφερε ότι οι γυναίκες ήταν ερωτικές συντρόφισες, και ο γιος της Wright, bBenny

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Oakland έφθασε στη σκηνή προσπαθώντας να παράσχουν βοήθεια προς τα θύματα, αλλά υπέκυψαν στα τραύματά τους, δήλωσε ο Jimenez. Η Rivers επιβαρύνεται πως με ένα όπλο σκότωσε τα τρία θύματα. Η Πυροσβεστική ισχυρίζεται ότι η Rivers εσκεμμένα, παράνομα και κακόβουλα πυρπόλησε την κατοικία. 


Την είδηση την βρήκαμε στις 15.11.16 και την μεταφράσαμε από την http://www.nbcbayarea.com/news/local/San-Jose-Woman-Charged-in-Oakland-Triple-Homicide-401371505.html