14 Νοε 2016

Περισσότερα προβλήματα υγείας για τις αμφισεξουαλικές


Έρευνα διαπιστώνει υπέρβαση των προβλημάτων υγείας σε λεσβίες,γκέι, αμφισεξουαλικές 
Λεσβίες και αμφισεξουαλικές ανέφεραν περισσότερα προβλήματα υγείας από ό,τι οι ετερό, σε μια μεγάλη έρευνα στις Ην. Πολιτείες.

Για πρώτη φορά από την έναρξή της το 1957, η συνέντευξη της National Health Survey το 2013 και το 2014 περιέλαβε μια ερώτηση για το σεξουαλικό προσανατολισμό. 


Με σχεδόν 69.000 συμμετέχουσες-ντες, η έρευνα αποκάλυψε ότι οι λεσβίες, ενήλικες ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν μειωμένη σωματική και ψυχική υγεία, μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ και μεγάλη χρήση τσιγάρων, πιθανώς λόγω των στρεσογόνων παραγόντων που βίωνουν, ως αποτέλεσμα των διαπροσωπικών και των δομικών διακρίσεων, "έγραψαν οι ερευνήτριες-ές σε απευθείας σύνδεση 28η Ιουνίου στο JAMA Internal Medicine.

Συνολικά, 67.150 συμμετέχουσες-ντες στην έρευνα ήταν ετερό, 525 λεσβίες, 624 γκέι και 515 αμφισεξουαλικές. Ο μέσος όρος ηλικίας ήταν περίπου 47.

Ο Gilbert Gonzales του Vanderbilt University School of Medicine στο Nashville και οι συνεργάτιδες του διαπίστωσαν ότι σε σύγκριση με τις ετερό, οι λεσβίες είχαν 91% περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν κακή ή μέτρια υγεία. Οι λεσβίες είχαν 51% περισσότερες πιθανότητες, και οι αμφισεξουαλικές είχαν πάνω από διπλάσιες πιθανότητες να αναφέρουν πολλαπλές χρόνιες παθήσεις, σε σύγκριση με τις ετερό.

Περίπου 22% από τις ετερό είχαν τουλάχιστον μέτρια ψυχολογική δυσφορία, σε σύγκριση με το περίπου 28% των λεσβιών και περίπου το 46% των αμφισεξουαλικών γυναικών.

Ο Γκονζάλες είπε στη Reuters Health ότι οι ανισότητες υγείας οφείλονται στο στρες επειδή είναι μειονότητα, η οποία είναι πιθανό επιδεινώνεται στις αμφισεξουαλικές, οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τη λεσβιακή, γκέι και τρανς κοινότητα.

"Αν και δεν υπάρχουν πολλές μελέτες με επίκεντρο τις αμφισεξουαλικές ενήλικες, προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι είναι πιθανόν να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο", είπε.

Άλλοι παράγοντες επίσης, μαζί με το λεγόμενο στρες των μειονοτήτων, μπορεί να ευθύνεται για τις διαφορές της υγείας μεταξύ των ετερό και των λεσβιών, γκέι και αμφισεξουαλικών, δήλωσε ο Γκονζάλες.

Για παράδειγμα, είπε, οι συμμετέχουσες-ντες στην έρευνα δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο γάμο, ο οποίος νομιμοποιήθηκε σε ομοσπονδιακό επίπεδο στις ΗΠΑ μόλις το 2015.

"Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς η νομομοποίηση του γάμου των λεσβιών θα επηρεάσει αυτές τις ανισότητες υγείας, δήλωσε ο Γκονζάλες.

Σε σημείωμα που δημοσιεύθηκε με τη μελέτη, ο Δρ Μίτσελ Katz λέει ότι οι διαφορές μπορεί να μειωθούν με την αυξανόμενη αποδοχή των πληθυσμών των σεξουαλικών μειονοτήτων.

"Οι γιατρίνες μπορούν να βοηθήσουν με τη δημιουργία περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς και υποστηρικτικό για ασθενείς που ανήκουν σε σεξουαλικές μειονότητες", γράφει ο Katz, ο οποίος είναι συντάκτης του περιοδικού.

"Όσον αφορά τη μέριμνα για όσες-ους έχουν βιώσει προκατάληψη και διακρίσεις, η υποστήριξη είναι ένα πολύ ισχυρό φάρμακο", γράφει.

"Είναι σημαντικό όλες οι ομοσπονδιακές έρευνες μας να αρχίσουν να συλλέγουν στοιχεία για την κατάσταση του σεξουαλικού προσανατολισμού", δήλωσε ο Γκονζάλες. "Αυτό το είδος της εργασίας δεν θα ήταν (δυνατό), εάν το ερώτημα δεν είχε τεθεί".  


Την είδηση την βρήκαμε στις 29.6.16 και την μεταφράσαμε από την http://timesofindia.indiatimes.com/life-style/health-fitness/health-news/Survey-finds-excess-health-problems-in-lesbians-gays-bisexuals/articleshow/52968212.cms