16 Νοε 2016


Βομβάη: Δύο νεαρές λεσβίες, οι οποίες είχαν μια σχέση, προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν. Ενώ η Sunita (το όνομα της αλλάχθηκε) κρεμάστηκε, η Priyanka (το όνομά της αλλάχθηκε) κατανάλωσε φυτοφάρμακα, όπου αναρρώνει στο νοσοκομείο και είναι εκτός κινδύνου. Οι δύο τις ήταν γειτόνισες σε μια chawl Chunabhatti στη Kurla (Ε). 

Η αστυνομία συνέλαβε τον πατέρα της Priyanka τον Kishore
(το όνομα του αλλάχθηκε) μετά από μια υπόθεση παρακίνησης στην αυτοκτονία που κατατέθηκε από την αδελφή της Sunita.

«Έχουμε συλλάβει τον Kishore και τη συλλέγουμε αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του τοπικού Shiv Sena Shaka PRAMUKH Mahendra Negte, ο οποίος είχε απειλήσει την θανούσα με τρομερές συνέπειες», δήλωσε ο ερευνών λειτουργός Vijay Ingole.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 25 Αυγούστου, ένας γείτονας είπε στον Kishore ότι είχε εντοπίσει την Priyanka και την Sunita να αγκαλιάζονται στην Marine Drive. Όταν η Priyanka επέστρεψε στο σπίτι, ο Kishore και ο Negte την επέπληξαν και την επέκριναν σκληρά επειδή “αράζει” με την Sunita, ένα αγοροκόριτσο που προτιμά να φορά πουκάμισο και παντελόνι και να έχει κοντά μαλλιά.

Στις 26η του Αυγούστου το βράδυ, η Priyanka είπιε phenyl (φυτοφάρμακο) και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Shatabdi. Ο Kishore επέστρεψε στο chawl, που κάλεσε την Sunita και την αδελφή της Amrita (το όνομά της αλλάχθηκε) στο σπίτι του και τις κατσάδιασε. "Ο πατέρας και ο Negte κατηγόρησαν τη Sunita για τη συμπεριφορά της Priyanka και της ζήτησαν να παραμείνει μακριά από αυτήν. Την προειδοποίησε ότι αν κάτι συμβεί στη Priyanka, η Sunita θα θεωρηθεί υπεύθυνη", δήλωσε ένας αστυνομικός. Το επόμενο πρωί, η Amrita βρήκε την αδελφή της κρεμασμένη στον ανεμιστήρα οροφής."Η Sunita πανικοβλήθηκε μετά την επίπληξη και μαθαίνοντας για την κατάσταση της Priyanka και έτσι κρεμάστηκε», είπε ο αξιωματικός. Η Amrita άσκησε προσφυγή για την αυτοκτονία της αδελφής της εναντίον του Kishore και του Negte.

Η γειτονιά είπε ότι οι δύο γυναίκες περνούσαν πολύ χρόνο η μια με την άλλη καθώς ήταν συνομήλικες. Επιπλέον, καθώς ο Kishore, ο οποίος έχει ένα στασίδι τροφίμων, είχε αποθήκη στο σπίτι της Sunita, έτσι η Priyanka πήγαινε συχνά εκεί για να παραλάβει υλικά.

Οι ακτιβίστριες έχουν καταδικάσει την «συνεχώς γεμάτη όρους» λεσβιακή ζωή με τους οποίους η λεσβιακή κοινότητα πρέπει να ζει σε καθημερινή βάση.

Οι ακτιβίστριες έδειξαν το ρεύμα δυσφορίας που υπάρχει επικαλούμενες τις λεσβίες όλων των ηλικιών, ζήτησε ίσα δικαιώματα για τις λεσβίες η ακτιβίστρια Harish Iyer, όπου και δήλωσε πως πολλές από αυτές είναι αυτοκτονικές. "Υπάρχουν λεσβίες-παιδιά μταξύ 19 και 20 ετών που τηλεφωνούν λέγοντας ότι δεν ξέρουν τι να κάνουν". Είπε η Iyer. "Μια καλή φοιτήτρια απέτυχε σκόπιμα στις εξετάσεις HSC επειδή ήθελε η οικογένειά της να πιστεύει πως ήταν λόγω κακής βαθμολογίας που οδηγήθηκε στο να τερματίσει τη ζωή της. "Δεν ήθελε να ξέρουν ότι το έκανε επειδή ήταν λεσβία και θύμα εκφοβισμού», είπε.

Η Sonal Giani, αξιωματικός υπεράσπισης δήλωσε  στην Humsafar Trust: "Αυτό που συνέβη σε αυτήν την περίπτωση ήταν ότι ο πατέρας πήγε το θέμα στο πολιτικό εργαζόμενο (υπάλληλος που διαχειρίζεται ζητήματα ηθικής συμπεριφοράς, αδικημάτων). Χρειαζόταν ένας σύμβουλος, όχι πολιτικός", είπε η Giani. "Πρέπει να δημιουργήσουμε περισσότερες ομάδες υποστήριξης για τα μέλη της οικογένειας των Lgbtiq και να αυξήσουμε τη συμμετοχή τους πάρα πολύ".


Εκτός από την επιτακτική ανάγκη για την αποποινικοποίηση της Ενότητας 377, η Iyer είπε πως, οι προσπάθειες για τη δημιουργία ευαισθητοποίησης πρέπει να ξεκινήσουν από το σχολικό επίπεδο. "Η αποποινικοποίηση, φυσικά, θα δώσει ώθηση σε αυτό, αλλά μαζί με την αλλαγή του νόμου, πρέπει να αλλάξουμε και την νοοτροπία των ανθρώπων. Πρέπει να καταρρίψουν το μύθο ότι οικογενειακή δομή σημαίνει γυναίκα-άνδρας-και-παιδί. Η εκπαίδευση και η υπεράσπιση των λεσβιών θα παράξουν πολλή καλοσύνη και θετικότητα για την κοινότητα".  


Την ειδηση την βρηκαμε την 1.7.2016 και τη μεταφράσαμε από την  http://timesofindia.indiatimes.com/city/mumbai/Lesbian-told-to-end-relationship-consumes-pesticide-survives-partner-hangs-herself/articleshow/53952803.cms