24 Μαρ 2012

Πιέσεις στον Vladimir Putin για κατάργηση της Lbtiq "προπαγάνδας"

Όταν ο Vladimir Putin επιστρέψει στην Ομάδα των Οκτώ Ηγέτιδων στη σύνοδο κορυφής του Μαΐου, θα είναι ο μόνος στο τραπέζι, που εκπροσωπεί μια χώρα που περιορισμό και όχι επέκταση των δικαιωμάτων των σεξουαλικών μειονοτήτων.

Γενέτειρά του Putin στην Αγία Πετρούπολη, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ευρώπης, απαγόρευσε αυτόν τον μήνα την Lbtiq "προπαγάνδα", που ορίζεται ως η διανομή των πληροφοριών που θα μπορούσαν να βλάψουν "την υγεία, την ηθική και πνευματική ανάπτυξη των ανηλίκων". Όσες παραβιάσουν το νόμο αντιμετωπίζουν πρόστιμο 500.000 ρούβλια ($ 17.000).

Η καταστολή του Κυβερνήτη Georgy Poltavchenko, έρχεται σε αντίθεση με τις νομοθετικές εξελίξεις στον ανεπτυγμένο κόσμο. Στις Ην. Πολιτείες, η οποία φιλοξενεί τη σύνοδο κορυφής G-8 στην Camp David, Μέριλαντ, η ελευθερία του λόγου είναι εγγυημένη από το Σύνταγμα και ο Lbtiq γάμος έχει εγκριθεί από το νομοθετικό σώμα σε οκτώ Πολιτείες.

"Αυτή είναι μια ανησυχητική τάση που πηγαίνει ενάντια στη φυσική προδιάθεη", είπε ο Hugh Williamson, δήλωσε ο διευθυντής της Human Rights Watch στην Ευρώπη και στην Κεντρική Ασία. "Μεγάλα τμήματα του κόσμου τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η Ευρώπη, οι Ην. Πολιτείες, τμήμα της Ασίας, έχουν μετακινηθεί σε μια πολύ προοδευτική κατεύθυνση, έγιναν πιο ανοικτές, ανεκτικές και με μεγαλύτερη αποδοχή".

Putin, Αναπαραγωγή
Ο Putin, έχει συνδέσει τη θέση του σχετικά με τα δικαιώματα των Lbtiq και τη γεννητικότητα στη Ρωσία, όπου ο πληθυσμός συρρικνώθηκε σε 142,9 εκατομμύρια το 2010 από 145,2 εκατομμύρια το 2002, σύμφωνα με με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Μόσχας.

"Όσον αφορά τους Lbtiq γάμους, δεν παράγουν απογόνους, όπως γνωρίζετε”, είπε ο Putin στον Larry King του CNN τον Δεκέμβριο 2010. "Είμαστε αρκετά ανεκτική χώρα απέναντι στις σεξουαλικές μειονότητες, ωστόσο πιστεύουμε ότι η πολιτεία θα πρέπει να προωθήσει την αναπαραγωγή, την υποστήριξη των μητέρων και των παιδιών".

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις κινήσεις προς την ισότητα για τις Lbtiq στην Ευρώπη, όπου τουλάχιστον 20 χώρες επιτρέπουν είτε τους Lbtiq γάμους ή δέχονται κάποια μορφή συμβίωσης. H Ινδία κατάργησε τον από την εποχή της αποικίας κώδικα που ποινικοποιούσε την λεσβιακή σεξουαλική επαφή μεταξύ συναινουσών ενηλίκων το 2009.

Η Νότια Αφρική έγινε η πρώτη χώρα της ηπείρου που επέτρεψε τους Lbtiq γάμους το 2006. Η Αργεντινή έκανε το ίδιο τον περασμένο Ιούλιο, με πρώτη τη Λατινική Αμερική, η οποία είναι κατά κύριο λόγο Καθολική. Το Ισραήλ είναι η πιο φιλελεύθερη χώρα της Μέσης Ανατολής για τα δικαιώματα των Lbtiq, η επέκταση συζυγικών οφελειών για τις συντρόφισες, επιτρέπει στα λεσβιακά ζευγάρια να παιδοθετούν και έχει ανοιχτά λεσβίες που υπηρετούν στο στρατό.

«Στόχοι βίας»
Στην Πολωνία, η οποία συνορεύει με το θύλακα της Ρωσίας Kaliningrad, η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα νομοσχέδιο συμφώνου συμβίωσης που θα δώσει νομική αναγνώριση σε ζευγάρια, συμπεριλαμβανομένων των λεσβιακών ζευγαριών, όπου θα δίνει το δικαίωμα διαδοχής της κληρονομιάς, της επισκέψεις στο νοσοκομείο και της διατροφής.

Η St. Petersburg είναι η τέταρτη διοικητική περιφέρεια για την απαγόρευση της Lbtiq "προπαγάνδας", μια χώρα που έχει επικριθεί για τη δυσανεξία νόμων από τον Καναδά, επίσης στα πλαίσια της συνόδου G-8, εξέδωσε προειδοποίηση 19 Μαρτίου στις πολίτισες της οι οποίες προτίθενται να ταξιδεύσουν στην Αγία Πετρούπολη για να αποφύγουν την "εμφάνιση τρυφερότητας σε δημόσιο χώρο, καθώς οι λεσβίες μπορεί να γίνουν στόχοι βίας".

Η Αγία Πετρούπολη, απέχει λιγότερο από 160 χιλιόμετρα από τη Φινλανδία, όπου η Συμβίωση για τα λεσβιακά ζευγάρια νομιμοποιήθηκε πριν από μια δεκαετία.

Αρνητική Αντίδραση
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Αγγλίας προειδοποίησε τη Ρωσία ότι οι νέοι νόμοι παραβιάζουν τις υποχρεώσεις της ως μέλος των 47-εθνών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, η Γαλλία αντιπροσωπεύει 800 εκατομμύρια ανθρώπους που προάγουν τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι Ην. Πολιτείες σε συνεργασία με την ΕΕ θα πιέσουν τη Ρωσία να εγκαταλείψει τη νομοθεσία, η οποία "περιορίζει σημαντικά την ελευθερία της έκφρασης και του συνέρχεσθαι" για τις σεξουαλικές μειονότητες, ανακοίνωσε το State Department στην ιστοσελίδα του στις 9 Φεβρουαρίου. “Τα Lbtiq δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι δικαιώματα των Lbtiq".

Ο υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη στις 20 Μαρτίου είπε, πως δυτικές χώρες προσπαθούν να επιβάλουν τις πολιτιστικές τις αξίες στον υπόλοιπο κόσμο.

"Υπάρχουν διαφορετικοί πολιτισμοί, μη ευρωπαϊκοί πολιτισμοί, οι οποίοι έχουν τις δικές τους αξίες, oι περισσότερες Ρωσίδες-οι ακολουθούν την χριστιανική παράδοση και η εισαγωγή ξένων ηθικών προτύπων θα προκαλέσει μόνο "αρνητική αντίδραση", είπε.

“Είναι προπαγάνδα;”
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, θεωρεί την λεσβιακότητα αμαρτία και υποστηρίζει την προώθηση του περιορισμού της.
"Υπάρχει πολλή κριτική από τα ΜΜΕ σχετικά με αυτό το νόμο, αλλά κατά κάποιον τρόπο τα περισσότερα από τα μέσα ενημέρωσης ξεχνούν αυτή τη κρίσιμη λέξη - ανήλικες", δήλωσε ο Vladimir Vigilyansky, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Μόσχας. "Πρόκειται για την προπαγάνδα στις ανήλικες, και όχι για την απαγόρευση της ίδιας της λεσβιακότητας".


Τα αποσπάσματα της είδησης τα βρήκαμε στις 23.3.12 και τα μεταφράσαμε από την businessweek στην http://www.businessweek.com/news/2012-03-22/st-dot-petersburg-crackdown-on-homosexuals-makes-putin-g-8-s-pariah