Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συζητά τις διακρίσεις και τη βία βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού και της τράνς ταυτότητας για να βρεθείτε στο πρώτο μέρος πατήστε εδώ
Η Γαλλία δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικές και τρανς έχουν πέσει θύματα παρενόχλησης, πράξεων βασανισμού και αυθαίρετων συλλήψεων όπου υπήρξε ατιμωρησία. Το 2010, η Γαλλία και η Νορβηγία δημιούργησαν ένα ταμείο για τη στήριξη μη κυβερνητικών οργανώσεων που ασχολούνται με την καταπολέμηση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εις βάρος των λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανς. Η Φινλανδία δήλωσε ότι υποστηρίζει τις συστάσεις της έκθεσης για τη δημιουργία συστημάτων παρακολούθησης, καταγραφής και αναφοράς συμβάντων και ζήτησε από τα μέλη του πάνελ να μοιραστούν τις απόψεις τις-τους σχετικά με τον καλύτερο τρόπο που το Συμβούλιο να παρακολουθεί τακτικά τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Αγγλία δήλωσε ότι αποποινικοποίηση των Lgbtiq σεξουαλικών πράξεων είναι ένα πρώτο ουσιαστικό βήμα για να οδηγήσει σε πολιτιστικές και κοινωνικές αλλαγές. Στη Αγγλία, τα εγκλήματα τώρα καταγράφονται κατά τρόπο που να παρέχεται μια πολύ σαφέστερη εικόνα της κλίμακας της βίας και των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, προκειμένου να εφαρμόσουν συγκεκριμένα μέτρα. Η Εσθονία δήλωσε ότι εγκρίθηκε και εφαρμόζεται μια ολοκληρωμένη νομοθεσία κατά των διακρίσεων, συμπεριλαμβανομένων του νόμου για την ίση μεταχείριση που απαγορεύει τις διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού στην επαγγελματική ζωή.
Η Νικαράγουα δήλωσε ότι αποποινικοποίησε τις Lgbtiq σεξουαλικές πράξεις μεταξύ ενηλίκων και πραγματοποίησε δραστηριότητες ευαισθητοποίησης για την προώθηση μεγαλύτερης ανοχής. Η εκπαίδευση είναι ένα θεμελιώδες εργαλείο για να αλλάζουν οι αντιλήψεις που οδηγούν σε διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού. Το Συμβούλιο της Ευρώπης, δήλωσε ότι αν και οι Lgbtiq σεξουαλικές πράξεις έχουν αποποινικοποιηθεί σε όλη την Ευρώπη, οι διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού εξακολουθούν να συμβαίνουν, και μια προσέγγιση βασισμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα απαιτείται για την καταπολέμηση των διακρίσεων. Η Ολλανδία, δήλωσε ότι η καταπολέμηση των διακρίσεων και της βίας είναι στόχους και η καθεμία θα μπορούσε να το προσυπογράψει, ενώ η Κροατία είναι πεπεισμένη ότι διέπραξε στοχευμένες κοινές προσπάθειες στην καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω τρανς φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού που θα φέρουν σύντομα απτά αποτελέσματα. Το Κοινό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το HIV-AIDS, εξέφρασε την ελπίδα ότι το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα βρεί έναν μηχανισμό για να συνεχίσει το διάλογο σήμερα. Το Νομικό Δίκτυο HIV του Καναδά, σε μια κοινή δήλωση, είπε ότι οι Αφρικανές λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικές και τρανς ακτιβίστριες δεν ζητούν ειδικά δικαιώματα, αλλά απλώς ζητούν από τις κυβερνήσεις τις να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τις που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τα δικά τις εθνικά Συντάγματα .
Καταληκτικές παρατηρήσεις
Ο ABDUL MINTY, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής, που ενεργεί ως μεσολαβητής του πάνελ, δήλωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία διάκριση και βία κατά προσώπων, που βασίζεται στην τρανς ταυτότητα φύλου ή στον σεξουαλικό προσανατολισμό. Οι ομιλήτριες ανέφεραν το πνεύμα του Ubuntu της Νότιας Αφρικής, το οποίο ουσιαστικά είναι: Υπάρχω επειδή υπάρχετε. Μετέφερε το μήνυμα ότι όλες συνδέονται με την κοινή ανθρώπινη φύση τις, και όλες έχουν την υποχρέωση να προστατεύσουν η μια-ένας την άλλη-ο σύμφωνα με τις θεμελιώδεις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η MARIA NAZARETH FARANI AZEVEDO, Μόνιμη Αντιπροσώπισα της Βραζιλίας, ρώτησε αν θα ήταν αποδεκτό να γίνονται διακρίσεις εναντίον κάποιας με βάση το χρώμα. Εκείνη απαντά πως όχι και πιστεύει πως οι περισσότερες θα συμφωνήσουν μαζί της. Είναι αποδεκτό να αναγκάσεις κάποια να ζει στο περιθώριο της κοινωνίας, χωρίς εργασία, υγειονομική περίθαλψη, εκπαίδευση και άλλα οφέλη, λόγω του χρώματος του δέρματος, της εθνικότητας ή των θρησκευτικές πεποιθήσεων; Εκείνη απαντά πως όχι και πιστεύει ότι τα περισσότερες από το Συμβούλιο θα πουν όχι, επίσης.Ως εκ τούτου, είναι αποδεκτό να γίνονται διακρίσεις ή να ταπεινώνεται κάποια με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό; Και πάλι, η κα Azevedo απαντά στις ερωτήσεις, και ελπίζει πως όλες θα συμφωνήσουν μαζί της. Σήμερα δεν ήταν μια εξαιρετική ομάδα ή ορόσημο. Ήταν δουλειά ως συνήθως. Η κυβέρνηση και κοινωνία των πολιτισών ενώθηκαν και εμπνέονται από την ίδια επιθυμία προώθησης και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και ενώ θα μπορούσαν να υπάρξουν διαφορές όσον αφορά την προσέγγιση, οι βασικές αρχές ήταν οι ίδιες.
Την είδηση την βρήκαμε στις 7.3.12 και την μεταφράσαμε από την ιστοσελίδα των Ην. Εθνών της Ύπατης Αρμοστείας στην http://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/DisplayNews.aspx?NewsID=11920&LangID=E