11 Μαρ 2012

Συζήτηση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις Lgbtiq διακρίσεις 10

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συζητά τις διακρίσεις και τη βία βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού και της τράνς ταυτότητας για να βρεθείτε στο ενδέκατο μέρος πατήστε εδώ


Η IRINA KARLA BACCI, Αντιπροεδρίνα του Εθνικού Συμβουλίου λεσβιών, αμφισεξουαλικών, γκέι και τρανς στη Βραζιλία, δήλωσε ότι η έκθεση της Ύπατης Αρμόστριας υπογραμμίζει τη βαθμολογία των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά των λεσβιών, αμφισεξουαλικών, γκέι και τρανς, και στη Βραζιλία μόνο, μεταξύ του 2010 και 2011 πάνω από 200 λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικές και τρανς δολοφονηθεί, η Βραζιλία είχε το μεγαλύτερο αριθμό των δολοφονιών των τρανς. Οι αριθμοί των δολοφονιών των λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανς έχουν αυξηθεί τόσο στην περιφέρεια όσο και τον κόσμο, ενώ ορισμένα πρόσωπα αντιμετωπίζουν ακραίες βιαιότητες εντός των οικογενειών τις-τους. Χωρίς δίκτυα που να κινητοποιούνται για τον προσδιορισμό αυτών των παραβιάσεων, καμιά δεν θα γνωρίζει το μέγεθος της συστημικής βίας, πολλές πράξεις περνούν απαρατήρητες και δεν περιλαμβάνονται σε διάφορες στατιστικές της κυβέρνησης. Το Συμβούλιο θα πρέπει να συντάξει ειδική έκθεση σχετικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αντιμετωπίζουν οι λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικές και τρανς.

Η Hina Jilani, προεδρίνα της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν και πρώην Ειδική Αντιπροσώπισα των υπερασπιστριών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Γενικού Γραμματέα, είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι ένα σοβαρό εμπόδιο ήταν η επίμονη άρνηση της προστασίας των προσώπων από τη βία με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό και την τρανς ταυτότητα φύλου. Αυτή η άρνηση και η απόρριψη δεν είναι συνετή για κάθε κυβέρνηση που υποστήριξε την δέσμευση της για την προώθηση και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν είναι πειστική όταν ο πολιτισμός και η θρησκεία, χρησιμοποιούνται ως ασπίδα και δικαιολογία για την αποτυχία της να τα προστατέψει. Δεν υπάρχει η έννοια της ευθύνης που επιτρέπει σε αρχές-φορείς καθήκοντος να επιλεκτικά να αρνούνται να συμφωνήσουν για την προστασία. Το κράτος δικαίου μπορεί να ενισχυθεί μόνο όταν συνδέεται με τη δικαιοσύνη, η δικαιοσύνη διαδραματίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο. Οι υπερασπίστριες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι, επίσης, ζωτικής σημασίας, και είναι απαραίτητη η προστασία τις και να τις επιτρέπετε να εκπληρώσουν τις ευθύνες τις ως φορείς της κοινωνίας των πολιτισών.

Συζήτηση
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, είπαν ότι τα δικαιώματα των Lgbt ήταν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι δικαιώματα των Lgbt, και υπενθύμισε την πρόσφατη σημείωση-ανταπόκριση στη Γενεύη από την υπουργίνα Εξωτερικών Hillary Clinton για το θέμα αυτό. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπογράμισαν ότι 76 χώρες εξακολουθούν να ποινικοποιούν τις Lgbtiq συναινετικές σχέσεις ή συμπεριφορά, πέντε με θανατική ποινή, και ζήτησαν από την επιτροπή να σχολιάσει σχετικά με το πώς η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανς είναι συμβατη με τη προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων. Η Δημοκρατία της Κορέας δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να απαγορεύει και εμποδίζει κάθε μορφή βίας και τις σχετικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βασίζονται στον σεξουαλικό προσανατολισμό και την τρανς ταυτότητα φύλου, και ζήτησε από τα μέλη του πάνελ τα πλέον κατάλληλα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ως συνέχεια μέχρι τη σημερινή συζήτηση. Η Πορτογαλία ανησυχεί για το μοτίβο των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βασίζονται στον σεξουαλικό προσανατολισμό και ότι η θανατική ποινή συχνά επιβάλλεται στα πρόσωπα αυτά. Το Μεξικό είπε ότι η συζήτηση δεν είναι για το σεξουαλικό προσανατολισμό, αλλά σχετικά με τις διακρίσεις και προέτρεψε τη χρήση μιας προοδευτικής προσέγγισης για να ενώσει όλες τις χώρες μέλη από κοινού.


Την είδηση την βρήκαμε στις 7.3.12 και την μεταφράσαμε από την ιστοσελίδα των Ην. Εθνών της Ύπατης Αρμοστείας στην http://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/DisplayNews.aspx?NewsID=11920&LangID=E