7 Μαρ 2012

Στήριξη στις γυναίκες της Συρίας από τη Διεθνή Αμνηστία


Όσες θέλετε να στείλετε την ίδια υποστηρικτική επιστολή προς την κα. Asma al-Assad μπορείτε να πατήσετε εδώ

Προς
Asma al-Assad
Πρώτη Κυρία της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας
Συρία

Εξοχότατη,

Σας γράφω, ως πρώτη κυρία της Συρίας, για να εκφράσω την αλληλεγγύη και τη βαθιά μου συμπάθεια προς τις υπερασπίστριες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Συρίας και να σας προτρέψω να καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εξασφαλίσετε ότι οι Σύριες υπερασπίστριες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι σε θέση να ασκήσουν τα δικαιώματα της ελευθερίας της έκφρασης, του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι, δίχως τον κίνδυνο εκφοβισμού, αυθαίρετων συλλήψεων και διώξεων.

Η έρευνα της Διεθνούς Αμνηστίας έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι Σύριες υπερασπίστριες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας αποκάλυψης παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο των αναταραχών στη Συρία, έχουν πληρώσει το τίμημα για τις ενέργειές τις, έχοντας υποστεί αυθαίρετες κρατήσεις, βασανιστήρια και άλλες μορφές κακοποίησης. Ως εκ τούτου, σήμερα, πολλές γυναίκες ακτιβίστριες έχουν κρυφτεί αποτελεσματικά, ενώ άλλες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. Απευθύνω έκκληση σε σας, ως παλαίμαχη ακτιβίστρια της διεθνούς σκηνής για τα δικαιώματα των γυναικών, να αναλάβετε ηγετικό ρόλο και να αξιοποιήσετε την επιρροή σας ώστε να τερματιστεί η συνεχιζόμενη βία και οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν κατά Συρίων ακτιβιστριών για τα δικαιώματα των γυναικών, καθώς και να διασφαλίσετε πως θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνες και την αποκατάσταση των γυναικών αυτών.

Με εκτίμηση



Την επιστολή την βρήκαμε στις 7.3.12 από την Διεθνή Αμνηστία στην http://www.amnesty.org.gr/syrias-first-lady-urged-to-use-influence-for-rights