30 Μαρ 2012

Γυναικοκτονία στα ΕΛΤΑ


Εγκλημα - σοκ στα ΕΛΤΑ

Επιστήθια φίλη της αδικοχαμένης γυναίκας κάνει λόγο για έναν εκρηκτικό δεσμό. Την απειλούσε πως θα τη σκοτώσει, της έκαψε το αυτοκίνητο, τη χτύπησε στέλνοντάς τη στο νοσοκομείο. Χθες ο άνδρας με τον οποίο η Μαρία συνδεόταν, την πυροβόλησε εν ψυχρώ.

«Εδώ και δύο χρόνια, η Μαρία δεχόταν συνεχώς απειλές. Εκείνος δεν ήθελε να δεχτεί τον χωρισμό τους και έβρισκε διαρκώς τρόπους για να της δώσει να καταλάβει πως δεν γεννήθηκε ο άνθρωπος που θα τον παρατήσει. Η ζωή της είχε γίνει κόλαση και φροντίζαμε να μην την αφήνουμε μόνη»...

Η Ειρήνη, επιστήθια φίλη της αδικοχαμένης ταχυδρομικής υπαλλήλου Μαρίας Κ. που έπεσε χθες νεκρή από τα πυρά του 35χρονου συναδέλφου της Κώστα Μ. μέσα στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στον Πειραιά, περιγράφει τη μοιραία σχέση της 42χρονης με τον συνάδελφό της.

«Εμειναν περίπου έναν χρόνο μαζί, αλλά μετά εκείνη ήθελε να τον χωρίσει επειδή διέκρινε τον βίαιο χαρακτήρα του. Εκείνος δεν το δεχόταν. Την είχε απειλήσει πολλές φορές ότι θα τη σκοτώσει, της έκαψε το αυτοκίνητο, την είχε χτυπήσει τόσο πολύ που την έστειλε στο νοσοκομείο. Είχε καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του, αλλά δεν είχε εκδικαστεί ακόμη. Είχε αναφέρει στην αστυνομία τις απειλές, ενώ είχε υποβάλει και μήνυση, καθώς φοβόταν για τη σωματική της ακεραιότητα», λέει η Ειρήνη...

Πριν από έναν μήνα, οι γείτονες της γυναίκας στον Πειραιά ξύπνησαν από τον κρότο μιας έκρηξης. Κάποιος είχε τοποθετήσει γκαζάκια στην είσοδο του σπιτιού της... Τα σημάδια από την έκρηξη ήταν ορατά μέχρι και χθες.

Το θύμα κατάγεται από τη Σαντορίνη, αλλά μεγάλωσε στο Κερατσίνι. Ηταν παντρεμένη και είχε δύο παιδιά, 20 και 24 ετών. Πριν από αρκετό καιρό, λένε οι γείτονες που γνώριζαν τη Μαρία, πήγε με τον άντρα της και τα παιδιά της στην Αμερική, με προοπτική εγκατάστασης, αλλά τελικά η γυναίκα γύρισε πίσω μαζί με τα παιδιά της.

Μετάθεση
Ο δράστης φέρεται να είναι παντρεμένος, έχει επίσης δύο παιδιά, αλλά βρίσκεται σε διάσταση. Και οι δύο εργάζονταν στο Κέντρο Διανομής των ΕΛΤΑ στο Κερατσίνι.

Τον τελευταίο καιρό, η μεταξύ τους ένταση ήταν έκδηλη και στο ταχυδρομείο. «Οι σχέσεις τους ήταν κάκιστες και το πάθος είχε γίνει μίσος», αναφέρουν υπάλληλοι, προσθέτοντας πως η γυναίκα μετατέθηκε από το Κερατσίνι στον Πειραιά -όπου εργαζόταν και παλαιότερα, σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες- για να σταματήσουν οι εντάσεις και οι αντιπαραθέσεις.

«Ζήτησε τη μετάθεση για να απαλλαγεί από αυτόν», συμπληρώνει η φίλη του θύματος.

Χθες ήταν η πρώτη ημέρα της Μαρίας Κ. στο κατάστημα του Πειραιά, μετά από αναρρωτική άδεια. «Εδειχνε ανήσυχη, μίλαγε συνέχεια στο τηλέφωνο και κάπνιζε στο καπνιστήριο», αναφέρει υπάλληλος, που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας.

«Αυτός ήταν από την αρχή πολύ ψύχραιμος, έδειχνε πως ήξερε τι έκανε και το είχε μελετήσει. Της φώναζε: «Κατέστρεψες την οικογένειά μου, έβαλες να με σκοτώσουν δήθεν για ληστεία». Εκείνη δεν πρόλαβε να βγάλει κιχ. Της έριξε 2-3 φορές, μετά μας έδιωξε και της έριξε κι άλλες». Οπως αναφέρουν επιχειρηματίες της γειτονιάς, ο θύτης κυκλοφορούσε για ώρα έξω από το ταχυδρομείο.

Αστυνομία
«Τη γάζωσε με το πιστόλι»

Σε έγκλημα πάθους παραπέμπουν οι αστυνομικές αρχές για τη στυγερή, εν ψυχρώ δολοφονία χθες το πρωί στα ΕΛΤΑ του Πειραιά.

Ηταν λίγο μετά τις δέκα το πρωί όταν ο ταχυδρόμος Κ. Μ. μπήκε στο ταχυδρομείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φίλωνος και Τσαμαδού στον Πειραιά και μπροστά στα έντρομα μάτια υπαλλήλων και πελατών πυροβόλησε πάνω από δυο φορές τη 42χρονη συνάδελφό του Μ. Κ. «Τη γάζωσε», αναφέρουν πληροφορίες από την Αστυνομία, με ένα πιστόλι.

Ο δράστης φέρεται να είχε άδεια κατοχής όπλων σκοποβολής. Επίσης φαίνεται πως είχε περάσει πρόσφατα από πειθαρχική υπηρεσία των ΕΛΤΑ, επειδή είχε μαλώσει και είχε δείρει -σύμφωνα με πληροφορίες- συνάδελφό του.

«Εγινε αυτό που δεν έπρεπε να είχε γίνει», ψιθύριζαν χθες συγκλονισμένοι οι υπάλληλοι έξω από τα ΕΛΤΑ του Πειραιά. Ο δολοφόνος περιγράφεται ως «δυνατό και φουσκωμένο παιδί», ενώ κάποιοι λένε πως ασχολούνταν με το body building.


Την είδηση την βρήκαμε στις 30.3.12 από την εφημερίδα το Έθνος γραμμένη από το Γιάνη Φώσκολο στην http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63637491