Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συζητά τις διακρίσεις και τη βία βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού και της τράνς ταυτότητας για να βρεθείτε στο τρίτο μέρος πατήστε εδώ
Στην εναρκτήρια δήλωση της, η Ύπατη Αρμόστρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Navi Pillay είπε πως ένα σαφές σχέδιο έχει αναδείξει τη στοχευμένη βία και τις διακρίσεις, σε όλες τις περιοχές του κόσμου, που απευθύνονται σε ανθρώπους, είτε επειδή είναι ή θεωρείται ότι είναι, οι λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικές ή τρανς, και η Ύπατη Επιτρόπισα έδωσε παραδείγματα των αναφερθέντων περιστατικών που περιλαμβάνουν στοχευμένες δολοφονίες, βίαιες επιθέσεις, λεσβοφοβική παρενόχληση παιδιών και βασανιστήρια περιλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας. Τουλάχιστον 76 χώρες έχουν νόμους που είτε ρητά απαγορεύουν είτε ποινικοποιούν τις Lgbtiq σχέσεις μεταξύ συναινουσών ενηλίκων. Σήμερα είναι μια ιστορική ευκαιρία για το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των Ηνωμένων Εθνών, αφιερωμένο στον τερματισμό της βίας και των διακρίσεων κατά όλων των προσώπων, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό τις προσανατολισμό και την τράνς ταυτότητα.
Η Laurence Helfer, Συν-Διευθύντρια του Κέντρου Διεθνούς και Συγκριτικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Duke, των Ην. Πολιτειών, μιλώντας ως μέλος του πάνελ, είπε ότι όλες οι άνθρωποι γεννήθηκαν με ίσα δικαιώματα. Η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν αποκλείει οποιαδήποτε πρόσωπο ή ομάδες, και σίγουρα όχι τις λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικές και τρανς.
Ο Hans Ytterberg, πρόεδρος της Επιτροπής Ειδικών στις διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και τράνς ταυτότητας του Συμβουλίου της Ευρώπης ως μέλος του πάνελ, είπε πως οι απειλές και η βία αποτελούν μέρος της καθημερινής ζωής των λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών και τράνς, καθώς και οι παραβιάσεις του δικαιώματός τις στην ιδιωτική ζωή, την ελευθερία της έκφρασης, του συνέρχεσθαι ειρηνικώς, στην εργασία ή στην εκπαίδευση.
Η Irina Karla Bacci, Αντιπροεδρίνα του Εθνικού Συμβουλίου για τις λεσβίες, γκέι, αμφισεξουάλικων και τράνς της Βραζιλίας, μιλώντας ως μέλος του πάνελ, είπε ότι σήμερα 76 χώρες έχουν νόμους που εξακολουθούν να ποινικοποιούν τις Lbtiq σχέσεις μεταξύ συναινουσών ενηλίκων. Υπάρχουν, επίσης, χώρες που έχουν κάνει νομικές μεταρρυθμίσεις, αλλά η βία συνεχίζεται, πρόσθετη νομική μεταρρύθμιση και πολιτιστική μεταμόρφωση της κοινωνίας χρειάζονται επειγόντως. Είναι κρίσιμο να συνεχίσουν να μετατρέπουν το πολιτισμό σε δημόσιους χώρους, αλλά και στην ιδιωτική ζωή.
Την είδηση την βρήκαμε στις 7.3.12 και την μεταφράσαμε από την ιστοσελίδα των Ην. Εθνών της Ύπατης Αρμοστείας στην http://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/DisplayNews.aspx?NewsID=11920&LangID=E