27 Δεκ 2010

Ο Joe Biden, λέει πως ο γάμος των λεσβιακών ζευγαριών είναι "αναπόφευκτος"

Ο Joe Biden, αντιπρόεδρος των Ην. Πολιτειών, λέει πως ο γάμος των λεσβιακών ζευγαριών είναι "αναπόφευκτος".

Μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Αμερική σήμερα, είπε ότι συμφώνησε με τη δήλωση του προέδρου Ομπάμα ότι οι απόψεις του για το θέμα έχουν "εξελιχθεί".

Ο κ. Biden είπε στον παρουσιαστή της εκπομπής, Γιώργο Στεφανόπουλο, ότι υπάρχει μια "αναπόφευκτη εθνική συναίνεση σχετικά με το γάμο λεσβιακών ζευγαριών”.
"Πιστεύω ότι η χώρα εξελίσσεται”, είπε. "Και νομίζω ότι θα το δούμε, ξέρετε, η επόμενη προσπάθεια κατά πάσα πιθανότητα θα είναι να ασχοληθούμε με τη λεγόμενη DOMA [Υπεράσπιση της Νομοθεσίας του Γάμου]".

Η DOMA απαγορεύει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αναγνωρίσει τους γάμους των λεσβιακών ζευγαριών, που σημαίνει ότι ακόμη και αν οι Πολιτείες επιτρέπουν την πρακτική, τα λεσβιακά ζευγάρια εξακολουθούν να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στα ομοσπονδιακά ευεργετήματα.

Ο κ. Biden πρόσθεσε πως η στάση απέναντι σε λεσβίες που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις έχει αλλάξει και αυτή η συναίνεση άρχισε να στρέφεται υπέρ του γάμου των λεσβιακών ζευγαριών.
Είπε ότι οι λεσβίες στρατιωτίνες είναι "ευρέως αποδεκτές"και πως "το ίδιο πράγμα συμβαίνει τώρα σε σχέση με το θέμα του γάμου".

Αυτή την εβδομάδα, ο Πρόεδρος Obama υπέγραψε νομοσχέδιο κατάργησης της απαγόρευσης των ανοικτά λεσβιών να υπηρετούν στα στρατεύματα, αλλά είπε πως εξετάζει ακόμη το ζήτημα της ισότητας του γάμου.

"Αυτό είναι ένα θέμα που ακόμα παλεύω, αλλά και άλλες εξακολουθούν να παλεύουν", είπε.

"Αυτό που ξέρω είναι πως το ελάχιστο, η αφετηρία είναι ότι πρέπει να υπάρχει μια ισχυρή, σθεναρή Πολιτική Ένωση στη διάθεση όλων των queer ζευγαριών".

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, ο Obama αποκάλεσε την DOMA "απεχθή", αλλά είπε ότι δεν υποστηρίζει την ισότητα γάμου για τα λεσβιακά ζευγάρια.

Έξι Πολιτείες των Ην. Πολιτειών επιτρέπουν στα λεσβιακά ζευγάρια να νυμφευθούν. Ωστόσο, 33 έχουν συνταγματικές απαγορεύσεις σχετικά με αυτή την πρακτική.


Την είδηση την βρήκαμε στις 24.12.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/12/24/us-vide-president-joe-biden-says-gay-marriage-is-inevitable/