15 Δεκ 2010

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν την επιστροφή του ψηφίσματος του ΟΗΕ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν στις 10.12.10 ότι θα ζητήσουν η παραπομπή που καταδικάζει τη βία στις Lbtiq να επιστρέψει στο ψήφισμα του ΟΗΕ.

Τον περασμένο μήνα, σε ψηφοφορία του ΟΗΕ απομακρύνθηκε η αναφορά των Lbtiq από ένα ψήφισμα το οποίο καταδικάζει τις εξωδικαστικές, συνοπτικές, αυθαίρετες εκτελέσεις και άλλες μορφές δολοφονιών.

Αραβικές και αφρικανικές χώρες είχαν πιέσει για αυτήν την τροπολογία. Το ψήφισμα αναφέρει ρητά άλλες καταστάσεις μειονοτήτων.

Lbtiq ακτιβίστριες δήλωσαν ότι η αφαίρεση των Lbtiq από το ψήφισμα θα δώσει "πράσινο φως" στις λεσβοφοβικές χώρες να στοχεύσουν στις Lbtiq.

Σε ομιλία της σε ειδική ομάδα την Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η πρέσβειρα των Ην. Πολιτειών στον ΟΗΕ Susan Rice, δήλωσε ότι ήταν "έξω φρενών" για την ψηφοφορία.

"Θα αγωνιστούμε για να αποκατασταθεί η αναφορά στο σεξουαλικό προσανατολισμό", είπε.
"Εμείς πρόκειται να μείνουμε σταθερές σε αυτή τη βασική αρχή. Και σκοπεύουμε να κερδίσουμε".

Η ψηφοφορία επί αυτού του ψηφίσματος αναμένεται να καταλήξει στη Γενική Συνέλευση στις 20 Δεκεμβρίου 2010.

Το ψήφισμα, το οποίο ψηφίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη κάθε δύο χρονιές, περιείχε μια αναφορά σε Lbtiq από το 1999. Καταδικάζει τις εξωδικαστικές, συνοπτικές και αυθαίρετες εκτελέσεις και άλλες μορφές δολοφονιών.

Περιλαμβάνει ακόμη αναφορές σε διάφορες άλλες ομάδες, όπως οι υπερασπίστριες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των θρησκευτικών και εθνοτικών μειονοτήτων και των παιδιών που ζουν στο δρόμο.


Την είδηση την βρήκαμε στις 14.12.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News γραμμένη από την Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/2010/12/14/us-will-seek-to-have-gay-protection-measure-returned-to-un-resolution/