1 Δεκ 2010

Ναι στη πολιτική ένωση των λεσβιακών ζευγαριών λέει το llinois

Η Βουλή του llinois πέρασε νομοθεσία για τη πολιτική ένωση, η Lambda Legal γιορτάζει και καλεί τη Γερουσία να ακολουθήσει: Προστατεύοντας τα λεσβιακά ζευγάρια και τις οικογένειές τις

"Χαιρόμαστε που η Βουλή του Ιλλινόις πέρασε αυτή την ιστορική νομοθεσία. Είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο να φέρουμε τις αναγκαίες νομικές προστασίες που χρειάζονται, τα λεσβιακά ζευγάρια και οι οικογένειές τις".

Η Βουλή των Αντιπροσώπων του Ιλλινόις ενέκρινε το νομοσχέδιο της
πολιτικής ένωσης και σήμερα, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα που χρειάζεται για την παροχή νομικής προστασίας για τα λεσβιακά ζευγάρια. Η Lambda Legal γιορτάζει αυτή την ψηφοφορία, και προτρέποντας τη Γερουσία του Illinois να ακολουθήσει.

Καλούμε τώρα την Γερουσία να ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης στο Ιλλινόις.
Η νομοθεσία πέρασε με 61 προς 52 στη Βουλή του Ιλλινόιςή. Για να γίνει νόμος, το νομοσχέδιο χρειάζεται τουλάχιστον 30 ψήφους στη Γερουσία και η υπογραφή της κυβερνήτιδος.

Η Προστασία της Θρησκευτικής Ελευθερίας και η Ένωση του Νόμου του Γάμου θα ήταν καλύτερο να προστατέψουν τα από τη πολιτεία δεσμευμένα λεσβιακά ζευγάρια και τις οικογένειες τους παρέχοντας μια σειρά νομικών προστασιών συμπεριλαμβανομένων των επισκέψεων στα νοσοκομεία και τις αποφάσεις για την υγεία. Επί του παρόντος, το Ιλλινόις δεν αναγνωρίζει νομικά τα λεσβιακά ζευγάρια, καθιστώντας τα ίδια και τα παιδιά τις ευάλωτα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, πολλές δικαιοδοσίες εξασφαλίζουν κάποια μορφή αναγνώρισης της σχέσης για τα λεσβιακά ζευγάρια είτε μέσω του γάμου, της πολιτικής ένωσης ή του συμφώνου συμβίωσης. Τα λεσβιακά ζευγάρια νυμφεύονται στη Μασαχουσέτη, στο Κονέκτικατ, στο Νιού Χάμσαιρ, στη Βερμόντ, στην Washington και στην Αϊόβα. Άλλες πολιτείες προβλέπουν για τα λεσβιακά ζευγάρια πολιτικές ενώσεις-μέσω νομικών δικαιωμάτων ή εσωτερική νομοθεσία του συμφώνου συμβίωσης.

Μια δημοσκόπηση τον Οκτώβριο 2010 του Ινστιτούτου Δημόσιας Πολιτικής Paul Simon πιθανό Ιλινόις δείχνει πως το 67,5% εγκρίνει τον γάμο ή τις πολιτικές ενώσεις για τα λεσβιακά ζευγάρια. Η δημοσκόπηση της Newsweek τον Αύγουστο 2010 δείχνει ότι σε εθνικό επίπεδο, το 55% υποστηρίζει τις πολιτικές ενώσεις, εμφανίζοντας μια αύξηση 15% από το 2004.

"Η ανάγκη το να περάσει ο γάμος, πολιτική ένωση είναι επιτακτική”, λέει η κάτοικος του Σικάγου Angelica Lopez. “Ο συντρόφισά μου και η κόρη μου αξίζουν την νομική αναγνώριση ως η άμεση οικογένειά μου, και αυτό δεν πάει περαιτέρω".


Την είδηση την βρήκαμε στις 30.11.10 και την μεταφράσαμε από την Lambda Legal στην http://www.lambdalegal.org/news/pr/il_20101130_house-passes-civil-unions.html