28 Δεκ 2010

Γυναίκες πρωταγωνίστριες σε ταινίες την χρονιά 2011

Την άνοιξη της χρονιάς 2011 θα παιχτούν πέντε ταινίες μεταξύ άλλων, στις οποίες πρωταγωνιστούν γυναίκες.

Καμία ταινία δεν είναι λεσβιακή, όλες αφορούν ετερό γυναίκες που έχουν δυναμισμό και μας δείχνουν τι περνούν οι γυναίκες που δεν "κάθονται ήσυχες" ή αλλοιώς όταν υπερβαίνουν τα όρια του κοινωνικού τις ρόλου.

Πρώτη είναι η Red Riding Ηood με την Amanda Seyfried, μια ώριμη κοκκινοσκουφίτσα που όμως δεν φοβάται τον κακό λύκο, απεναντίας, περνά πότε μόνη και πότε με δύο λύκους περιπέτειες στον μεσαίωνα. Η Valerie μια όμορφη νεαρή γυναίκα διχασμένη ανάμεσα σε δύο άντρες. Είναι ερωτευμένη με έναν μελαγχολικό παρείσακτο, αλλά οι γονείς της έχουν κανονίσει να παντρευτεί έναν πλούσιο. Μην θέλοντας να χάσει τον αγαπημένο της αλλά ούτε κι αυτός εκείνη, σχεδιάζουν να το σκάσουν μαζί, όταν μαθαίνουν πως η μεγάλη αδελφή της έχει σκοτωθεί από έναν λυκάνθρωπο που περιφέρεται το σκοτεινό δάσος που περιβάλλει το χωριό της. Για χρόνια, οι άνθρωποι έχουν διατηρήσει μια δύσκολη ανακωχή με το θηρίο, προσφέροντάς του μηνιαία θυσίες ζώων. Σύμφωνα όμως με τη κόκκινη σελήνη, ο λύκος έχει ανατρέψει τη διακύβευση με τη λήψη μιας ανθρώπινης ζωής. Διψασμένες για εκδίκηση, οι άνθρωποι καλούν έναν φημισμένο κυνηγό λυκανθρώπων, να τις βοηθήσει σκοτώνοντας τον λύκο. Αλλά η άφιξη του κυνηγού φέρνει απρόβλεπτες συνέπειες, καθώς ο ίδιος προειδοποιεί πως, ο λύκος παίρνει ανθρώπινη μορφή τη μέρα, θα μπορούσε να είναι μία-ένας απ' αυτές. Καθώς ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται κάθε κόκκινη σελήνη, η Valerie αρχίζει να υποψιάζεται ότι ο λυκάνθρωπος θα μπορούσε να είναι κάποια-ος που αγαπά. Καθώς πανικός πέφτει στην πόλη, η Valerie ανακαλύπτει ότι έχει μια μοναδική σύνδεση με το θηρίο-που αδυσώπητα την-τον ενώνει, κάνοντας την ταυτόχρονα ύποπτη ... και δόλωμα. Την διαφήμιση της ταινίας μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δεύτερη είναι η Hanna με την Saoirse Ronan και την Cate Blanchett , μια κοπέλα που μεγαλώνει στο δάσος με τον πατέρα της εντοπίζεται από μια γαλλική οικογένεια που προσπαθεί να κάνει την ζωή της απλούστερη. Ο εντοπισμός την βάζει σε περιπέτειες. Εγκλείεται σε ύψιστης ασφαλείας εργαστήρια από όπου δραπετεύει για να βρεθεί στον άγνωστο κόσμο της πόλης. Την διαφήμιση μπορείτε να την δείτε εδώ

Η τρίτη είναι η Jane Eyre με την Mia Wasikowska η ζωή της συγγράφισσας Jane Eyre όπως δείχνει και ο τίτλος. Η οποία μένει ορφανή και οδηγείται σε ορφανοτροφείο όπου γίνεται το "μαύρο πρόβατο" και αποδρά. Στην περιπλάνησή της σώζει έναν πλούσιο άνδρα που με την σειρά του της προσφέρει στέγη. Εκεί νοιώθει και ζει πράγματα που την τρομάζουν ή που αγγίζουν το υπερφυσικό, απομακρύνεται αλλά η ζωή της γυρίζει γύρω από το σπίτι μιας κι εκεί είναι εκείνος που έχει ερωτευθεί. Στην ιστορία, η Jane Eyre (Wasikowska) φεύγει από το Thornfield House, όπου και εργάζεται ως γκουβερνάντα. Η απομονωμένη και επιβλητική κατοικία - και η ψυχρότητα του οικοδεσπότη έχουν δοκιμάσει σοβαρά την ανθεκτικότητα της νεαρής γυναίκας, χρόνια νωρίτερα ήταν ορφανή. Όπως η Jane σκέπτεται το παρελθόν της και ανακτά τη φυσική περιέργεια της, θα επιστρέψει στον Thornfield House- και το τρομερό μυστικό που κρύβεται ... Την διαφήμιση της ταινίας μπορείτε να την δείτε εδώ.

Η τέταρτη είναι η Sucker Punch με την Emily Browning να οδηγείται σε ψυχιατρείο, να επαναστατεί, να μάχεται με δράκους, στρατιώτες και στο διάστημα. Είναι μια ταινία φαντασίας με επική δράση που μας οδηγεί στην ζωηρή φαντασία μιας νεαρής κοπέλας της οποίας η σφαίρα του ονείρου τής παρέχει την απόλυτη απόδραση από την πραγματικότητα, η οποία είναι δύσκολη για την ίδια. Ασυγκράτητη από τα όρια του χρόνου και του τόπου, είναι ελεύθερη να πάει εκεί όπου το μυαλό της την μεταφέρει, αλλά και απίστευτες περιπέτειες με ασαφή τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας με πιθανά τραγικές συνέπειες. Την διαφήμιση της ταινίας μπορείτε να την δείτε εδώ.

Η πέμπτη είναι η Cowboys and Aliens με την Olivia Wild που αν και δεν είναι πρωταγωνίστρια, η απόδοση του ρόλου της θεωρείτε αξιοσημείωτη. Μια ταινία με γελαδάριδες και εξωγήϊνους σε επίγειες μάχες. Στα 1873 στην επικράτεια της Αριζόνα. Ένας ξένος που δεν θυμάται το παρελθόντος του, σκοντάφτει στη σκληρή έρημο της πόλης της Άφεσης. Η μόνη υπενθύμιση του παρελθόντος του είναι ένας μυστηριώδης κρίκος στον καρπό του. Αυτό που ανακαλύπτει είναι ότι ο λαός της πόλης Άφεση δεν δέχεται ευπρόσδεκτα αγνώστους, και κανείς δεν περπατά στους δρόμους της, εάν υποχρεωθεί να το πράξει εκτός αν το διατάξει ο συνταγματάρχης Ντόλαρχαιντ. Είναι μια πόλη που ζει μέσα στο φόβο. Αλλά η πόλη Άφεση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τον φόβο και ούτε καν μπορούμε να κατανοήσουμε την έρημη πόλη να δέχεται επίθεση από επιδρομείς από τον ουρανό. Ουρλιάζοντας με εκπληκτική ταχύτητα και τα εκτυφλωτικά φώτα να απαγάγουν τις αβοήθητες κατοίκους μία προς μία, τα τέρατα αμφισβητούν όλα όσα οι κάτοικοι έχουν γνωρίσει ποτέ.
Τώρα, ο ξένος που απορρίφθηκε είναι η μόνη ελπίδα τις για σωτηρία. Δεδομένου ότι αυτός αρχίζει σιγά-σιγά να θυμάται ποιος και από που είναι, συνειδητοποιεί ότι έχει ένα μυστικό που θα μπορούσε να δώσει στην πόλη την πιθανότητα μιας πάλης κατά των εξωγήινων δυνάμεων. Με τη βοήθεια της Ella (Olivia Wilde), συγκεντρώνει μια ομάδα με κοινό σκοπό εναντίον του κοινού εχθρού, θα προετοιμαστούν για μια επική αναμέτρηση για την επιβίωση. Την διαφήμιση της ταινίας μπορείτε να την δείτε εδώ.