5 Δεκ 2009

Ένα ακόμη βήμα της ΕΕ προς την ισότητα

Ένα ακόμη βήμα της ΕΕ προς την ισότητα

Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε στις 26.11.09 ένα κείμενο, το οποίο απαιτεί τα κράτη μέλη του «να αποφύγουν όλα τα είδη διάκρισης σε οποιοδήποτε βάση, συμπεριλαμβανομένου και του σεξουαλικού προσανατολισμού».

Το πρόγραμμα της Στοκχόλμης, που εξετάζει τους τομείς της ελευθερίας, της ασφάλειας και της δικαιοσύνης τονίζει επίσης στα μέλη του ότι: «η αυξανόμενη αδιαλλαξία εντός της ΕΕ» πρέπει να μεριμνήσουν «για περαιτέρω νομοθετικές ρυθμίσεις στο πεδίο- τομέα των εγκλημάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Η Ulrike Lunacek και ο Michael Cashman Mέλη του Eυρωπαϊκού Κοινοβουλείου, που είναι συμπρόεδροι της ομάδας της ΕΕ για τα ΛεΠΑΤ δικαιώματα χαιρέτισαν την κίνηση ως: «ένα βήμα προς την ισότητα για όλες τις ευρωπαΐες-ους πολίτισες».

Τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια, εντούτοις, δεν είναι ικανοποιημένα εντελώς με τη νομοθεσία, είπαν: «Λυπόμαστε για το ότι σταμάτησε απότομα, το ψήφισμα πλήρους αναγνώρισης του ΛεΠΑΤ γάμου. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έστειλε μόλις ένα σαφές μήνυμα πως τα κράτη μέλη πρέπει να εξασφαλίσουν την ελεύθερη διακίνηση όλων των οικογενειών, να αναγνωρίσουν τον ΛεΠΑΤ γάμο και το Σύμφωνο Συμβίωσης μεταξύ όλων των πολιτισών-ων της ΕΕ, ανεξάρτητα από το σεξουαλικό προσανατολισμό τες.

«Το κείμενο ακολουθεί την κατεύθυνση μιας παν-Ευρωπαϊκής αναγνώρισης όλων των γάμων-ενώσεων που συμβάλλονται στα κράτη μέλη, αυτά είναι καλές ειδήσεις για όλες τις πολίτισες-ες της ΕΕ, αλλά θα πρέπει να διατηρήσουμε την πίεση στα όργανα της ΕΕ και στα κράτη μέλη στις χρονιές που έρχονται για να αναγνωρίσουν πλήρως το ΛεΠΑΤγάμο και το Σύμφωνο Συμβίωσης-μόνο μετά από αυτό θα έχουμε γνήσια-χωρίς υποκρισία ισότητα».

Η Evelyne Paradis, πολιτική διευθύντρια στην ΙLGA-Ευρώπης, ο ευρωπαϊκός κλάδος της Διεθνούς Ένωσης λεσβίών, γκέι, αμφίσεξουαλικών, τρανς και Intersex (ILGA), είπε για το ψήφισμα: «Διευκρινίζει τη θέληση του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την επιδιώξη του, να προωθήσει την εργασία για το προηγούμενο θέμα, προκειμένου να επιτευχθεί η αμοιβαία αναγνώριση όλων των γάμων και των Συμφώνων Συμβίωσης που καταχωρούνται νόμιμα σε ένα κράτος μέλος.

«Επιπλέον, με την απαίτηση υιοθέτησης πλαισίου ενός μεγαλύτερου εύρους κάλυψης-περιεκτικότερου ποινικού δικαίου της ΕΕ, ενάντια στην βία με κίνητρο τις προκαταλήψεις, το Κοινοβούλιο έδωσε τις αποδείξεις της δέσμευσής του να αντιμετωπίσει μια πολύ ανησυχητική κοινωνική βλασφημία. Είναι καλό να σημειωθεί ότι, με αυτόν τον τρόπο, το Κοινοβούλιο έλαβε υπόψη την άποψη που παρήχε η Αντιπροσωπεία για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».


Το άρθρο το βρήακαμε στις 5.12.09 και το μεταφράσαμε, από την news.PinkPaper.com στην http://news.pinkpaper.com/NewsStory.aspx?id=2048