20 Δεκ 2010

Η Ann Widdecombe άσκησε κριτική για την Lbtiq ομάδα ParliOut

Η πρώην βουλευτίνα του συντηριτικού κόμματος Ann Widdecombe επέκρινε την "δημόσια εκ-δήλωση" του αναπληρωτή Πρόεδρου της Βουλής των Κοινοτήτων, Nigel Evans.

Είπε ότι το να είσαι Lgbtiq "δεν είναι θέμα” και ότι οι βουλευτίνες οφείλουν να μην αποκαλύπτουν τα στοιχεία της ιδιωτικής τις ζωής.

Η κα. Widdecombe, πρώην διαγωνιζόμενη στο Strictly Come Dancing, δήλωσε στην εφημερίδα The Sunday Times ότι δεν θα πρέπει να υποστηρίζει την έναρξη, τη Δευτέρα την ParliOut, τη πρώτη LGBT (λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανς) ομάδα για το προσωπικό του Κοινοβουλείου, τις βουλευτίνες και τους Λόρδους.

Ερωτηθείσα αν θα υποστηρίξει την ομάδα, είπε: "Όχι δεν θα το κάνω. Οι βουλευτίνες έπρεπε να είναι εκεί για να βοηθήσουν άλλες ανθρώπους και όχι να πάνε στο θορυβώδες πάρτυ που γίνεται για λογαριασμό τις. Δεν μπορώ να καταλάβω την έμφαση των σύγχρονων ημερών, τη γοητεία και την εμμονή με την ιδιωτική ζωή των ανθρώπων”.

Και πρόσθεσε: "Είχαμε Lgbtiq βουλευτίνες από τότε που έχουμε βουλευτίνες ... είχαμε Lgbtiq και απ' όλα. Δεν υπάρχει θέμα και αυτό που κάνουμε τώρα ενθαρρύνει το επάγγελμά σας να μπει στην ιδιωτική ζωή όλων μας".

Τα σχόλιά της ήρθαν λίγο μετά αφ' ότου ο Nigel Evans, συντηρητικός βουλευτής της Ribble Valley στη περιφέρεια Lancashire, εκ-δηλώθηκε δημόσια σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα Mail on Sunday. Σε αυτήν, ο κ. Evans είπε ότι ένας πρώην βουλευτής του Εργατικού κόμματος τον απείλησε πως πως θα δηλώσει δημόσια τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. "Ο βουλευτής θα το έλεγε σε όποιαν θα τον άκουγε, "Γιατί ο Nigel Evans κάνει μια ζωή σύμφωνα με την οποία είναι γκέι για κάποιες ανθρώπους και όχι άλλες;”

Αν και αρνήθηκε να ονομάσει τον πολιτικό, ο κ. Evans δήλωσε στην εφημερίδα: "Δεν θα μπορούσα να έχω την πολυτέλεια να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός εναντίον μου. Δεν μπορούσα να αναλάβω τον κίνδυνο. Δεν θέλω άλλη βουλευτίνα να αντιμετωπίσει αυτό το είδος της αγριότητας και πάλι. Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν και άλλες Lgbtiq βουλευτίνες που θα ήθελαν να είναι ανοικτές για τη σεξουαλικότητά τις, αλλά φοβούνται τις συνέπειες. Ελπίζω ότι αυτή η νέα ομάδα θα τις βοηθήσει να το κάνουν".

Είπε ότι η απόφασή του να εκ-δηλωθεί δημόσια ήταν εν μέρει αποτέλεσμα μιας συζήτησης με την ηθοποιό Vicky Entwistle, η οποία παίζει την Janice Battersby στο κανάλι ITV στην σαπουνόπερα Coronation Street. "Η Vicky και εγώ πήγαμε για ένα ποτό μετά ένα πάρτι και μου είπε," Είσαι γκέι, έτσι δεν είναι; "Είναι ένα θέμα που αποφεύγεται συνήθως αλλά για την Vicky είναι πολύ φυσικό και της είπα πως ήμουν. Σκέφτηκα, "λέω τώρα στις ανθρώπους πως είμαι γκέι - ήρθε η ώρα να κάνω κάτι γι' αυτό και το είπα σε όλες".

Ο κ. Evans είπε επίσης ότι λυπάται που δεν υποστήριξε αρχικά την εξίσωση ηλικίας στη συναίνεση και τη κατάργηση του Τμήματος 28, με σκοπό να σταματήσει η «προώθηση» του λεσβιασμού, ομοερωτισμού στα σχολεία.

"Ήμουν σε σύγχυση για το πώς να προστατευθούν οι νέες στο σχολείο. Ο νόμος έκανε το αντίθετο από αυτό που προορίζεται. Εμείς δεν έπρεπε να πούμε στις νέες ότι το να είσαι Lgbtiq είναι λάθος."

Παρά, την κριτική της κα. Widdecombe, ανώτερες πολιτικίνες στηρίζουν την έναρξη της ParliOut. Ο Υπουργός Εξωτερικών William Hague, δήλωσε: «Είμαι απόλυτα χαλαρός γι 'αυτό που συμβαίνει. Δεν είμαι τόσο αυστηρός όσον αφορά αυτά τα πράγματα όπως μπορεί να είναι η Ann [Widdecombe]. Νομίζω ότι θα είμαι λίγο απασχολημένος να κάνω άλλα πράγματα αυτή την εβδομάδα - δεν θέλω να συμμετέχω σ 'αυτό. Αλλά είναι ένα πολύ καλό πράγμα που κάνει και του εύχομαι [κ. Evans] να τα πάει καλά με αυτό".


Την είδηση την βρήκαμε στις 19.12.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/12/19/anne-widdecombe-criticises-nigel-evanss-coming-out-and-launch-of-gay-parliament-group/