2 Δεκ 2010

Η Mary Voitek, Felisa Wolfe, Simon Pamela Conrad θα μιλήσουν για τις έρευνες της NASA

Η NASA θα μιλήσει για τις εξωγήινες
"Φωτιά" πήραν τα πληκτρολόγια των blogg@r την Τετάρτη, όταν η NASA, η διαστημική υπηρεσία των Ην. Πολιτειών, προανήγγειλε την πραγματοποίηση την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010 συνέντευξης Τύπου, σχετικά με μια επιστημονική ανακάλυψη που σχετίζεται με την εξωγήινη ζωή

Η συνέντευξη θα γίνει στην Ουάσινγκτον, στις 2 το μεσημέρι (19:00 GMT ώρα Ελλάδας) την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου. Οπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η NASA θα πραγματοποιηθεί συζήτηση "για μία ανακάλυψη στην αστροβιολογία που θα έχει συνέπειες στην αναζήτηση αποδείξεων για την εξωγήινη ζωή".

Οι λάτρισες του διαστήματος και των εξωγήινων έχουν πλημμυρίσει την μπλογκόσφαιρα με εικασίες για τη σημασία αυτής της ανακοίνωσης, αλλά η NASA δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες αμέσως.

Μεταξύ αυτών που θα μιλήσουν την Πέμπτη είναι η Μαίρη Βόιτεκ Mary Voitek, επικεφαλής του προγράμματος Αστροβιολογίας της NASA, η Φελίσα Γούλφ-Σάιμον Felisa Wolfe Simon ερευνήτρια αστροβιολογίας στο USGS, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και η Πάμελα Κόνραντ Pamela Conrad, αστροβιολόγος στο διαστημικό κέντρο Goddard της NASA.

Η Αστροβιολογία είναι ένα πεδίο που μελετά τη ζωή στο σύμπαν, συμπεριλαμβανομένων της προέλευσής της και της ανάπτυξή της, τη θέση της και τις πιθανότητες της να διαιωνιστεί.


Την είδηση την βρήκαμε τη 1.11.10 στην εφημερίδα Έθνος στην http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=44514948
Στην φωτογραφία η ερευνήτρια αστροβιολογίας Felisa Wolfe Simon.