13 Δεκ 2010

Η ιδρυτική προεδρίνα Adele Starr, της ΜΚΟ PFLAG απεβίωσε

Η ιδρυτική προεδρίνα της ΜΚΟ Γονέων και Φίλων λεσβιών και γκέι PFLAG στις Ην. Πολιτείες απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών.

Η Adele Starr, της Καλιφόρνια, αντέδρασε άσχημα όταν ο γιος της Phillip εκ-δηλώθηκε δημόσια το 1974, αλλά ξεπέρασε τα αρνητικά συναισθήματα με τη δημιουργία ΜΚΟ στήριξης από αγαπημένα πρόσωπα των λεσβιών, γκέι.

Αφού εκ-δηλώθηκε δημόσια ο γιος της, η ίδια πρότεινε να δημιουργηθεί μια ομάδα υποστήριξης και συνάντησε την ιδρύτρια της PFLAG Jeanne Manford και το σύζυγό της, Jules.

Η κα Starr φιλοξένησε τότε τη πρώτη συνεδρίαση της PFLAG στο σπίτι της για 35 γονείς και PFLAG έγινε τελικά μια εθνική ΜΚΟ.
Εξελέγη ως η πρώτή εθνική προεδρίνα το 1981 και για δέκα χρονιές, επέβλεπε 250 τοπικά παραρτήματα και οργάνωνε εθνικές εκδηλώσεις από το σπίτι της.

Η PFLAG αργότερα μετέφερε τα γραφεία της από το σπίτι της στην πόλη και άρχισε την πρόσληψη προσωπικού.
Μιλώντας στη δέκατη επέτειο της ΜΚΟ, η κα Starr μίλησε για εκείνες που βοήθησαν να δημιουργηθεί η PFLAG: "Τα καταφέραμε από την αγάπη, τον θυμό, την αίσθηση της αδικίας, και γιατί είχαμε να πούμε στον κόσμο την αλήθεια για τα παιδιά μας".

Η υπέροχη γιαγιά πέθανε την περασμένη εβδομάδα στον ύπνο της μετά από χειρουργική επέμβαση.
Η Jody M Huckaby, εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού της εθνικής PFLAG, δήλωσε: "Η Adele Starr ήταν μια από τις πρωτοπόρες της PFLAG.

"Είναι εξαιτίας της προσήλωσής της στο να διοργανώνει τις πολλές ανθρώπους που εργάζονται για τον κοινό στόχο της ισότητας για όλες στην οργάνωση που σήμερα γνωρίζουμε ως PFLAG έχουμε αποκτήσει τη δύναμη, την προβολή, και την ικανότητα να ενωθεί η φωνή των γονέων και των συμμάχων για την ισότητα".


Την είδηση την βρήκαμε στις 13.12.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/12/13/founding-president-of-gay-group-pflag-dies/