11 Δεκ 2010

Εκστρατεία μείωσης του Hiv Aids

Η βουλευτίνα του Brighton, Caroline Lucas και ο Simon Kirby, χαιρέτισαν την απόφαση του Υπουργείου Υγείας την απόφαση να υποστηρίξει διακομματικά την πρόληψη του ιού Hiv.

Η εκστρατεία Halve, που γίνεται από τις ΜΚΟ Terrence Higgins Trust και National Aids Trust για τον ιό Hiv, έχει ως στόχο να μειώσει τις κατ' εκτίμηση αδιάγνωστες μολύνσεις από τον Hiv στο μισό μέχρι το 2015.

Η βουλευτίνα-ης, δήλωσαν σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS στις αρχές του μήνα ότι θα ενσωματώσουν την εκστρατεία Halve ώστε να μειωθεί στο μισό το Hiv Aids
στη Brighton και στη Hove, ως δύο πόλεις στόχος, οι οποίες έχουν από τα υψηλότερα ποσοστά Hiv στη χώρα.

Την περασμένη εβδομάδα, το Υπουργείο Υγείας, δήλωσε: "Χαιρετίζουμε πραγματικά την εκστρατεία μείωσης στο μισό. Η ενθάρρυνση της διάγνωσης για το Hiv είναι υπόθεση όλων μας - του Εθνικού Συστήματος Υγείας, των ΜΚΟ, των ομάδων, των προσώπων, των μέσων ενημέρωσης και της βιομηχανίας".

Ο βουλευτής Kirby, που ανήκει στην κοινοβουλευτική ομάδα για το Hiv Aids. Είπε ότι ήταν "ευτυχής" που η κυβέρνηση θα στηρίξει την εκστρατεία.

Αποκαλώντας το στόχο "φιλόδοξο και θαυμαστό", είπε: "Χαίρομαι που η κυβέρνηση θα στηρίξει τον συνασπισμό των ειδικών που συμμετέχουν στην Εκστρατεία".

Αλλά η βουλευτίνα Lucas, ηγέτιδα του Κόμματος των Πρασίνων στην Brighton, πρόσθεσε: "Αυτό που χρειαζόμαστε πραγματικά είναι μια πολύ ισχυρότερη δέσμευση από την κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπιστεί σωστά το θέμα - και, κυρίως, κάποιες διαβεβαιώσεις ότι θα διατεθούν
περισσότερα χρήματα για όσες εργάζονται στον τομέα της ανίχνευσης του ιού Hiv".

H Επικεφαλής των δημοσίων υποθέσεων της Terrence Higgins Trust, Catherine Murphy, είπε ότι ήταν ικανοποιημένη με το Τμήμα υποστήριξης Υγείας, αλλά η διευθύνουσα σύμβουλος της National Aids Trust, Deborah Jack, δήλωσε ότι η κυβέρνηση χρειάζεται να δημοσιεύσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

"Η εκστρατεία Halve απαιτεί ηγεσία και υποστήριξη από την κορυφή - και θα ήταν καλό να γνωρίζουμε ποια είναι τα σχέδια της κυβέρνησης, η οποία έχει μειώσει σημαντικά τα ποσοστά της καθυστερημένης διάγνωσης του Hiv στην Αγγλία", είπε.

Η εκστρατεία καλεί την κυβέρνηση να θεσπίσει ένα εθνικό πρόγραμμα ελέγχου και να κάνει την εξέταση για το Hiv πιο προσιτή.

Η σκιώδης υπουργίνα υγείας του Εργατικού Κόμματος, Diane Abbott, επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την δήλωση στήριξης Υπουργείου Υγείας, μαζί με τον πρόεδρο του κόμματος των Tory για τα Lgbtiq θέματα, Matthew Sephton.

Ο κ. Sephton δήλωσε: "χωρίς τις προβεβλημένες εκστρατείες, μία εκ των οποίων είναι η Halve, είναι απίθανο ότι αυτή η στάση [σχετικά με τον ιό Hiv] θα αλλάξει".

Επιβεβαίωσε επίσης ότι η ομάδα του θα θέσει το θέμα του Hiv στον πρωθυπουργό David Cameron τις επόμενες εβδομάδες.


Την είδηση την βρήκαμε στις 8.12.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/12/08/brighton-mps-promise-to-halve-undiagnosed-hiv-by-2015/