10 Οκτ 2010

Οι σεξουαλικές μειονότητες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της αυτοκτονίας

Βιβλίο: "Οι σεξουαλικές μειονότητες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της αυτοκτονίας. Επιτεύγματα και προοπτικές-οπτικές των Κοινωνικών Επιστημών"

Των Beck, F., JM Firdion., Legleye S., Schiltz. Saint-Denis: Εθνικό Ινστιτούτο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας (INPES), 2010, 122 σελίδες.

Είναι αποτέλεσμα συνεργασίας στατιστικολόγων, επιδημιολόγων και κοινωνιολόγων, αυτό το βιβλίο κάνει έναν απολογισμό στις πάνω από δέκα χρόνια έρευνες και μελέτες ανά την υφήλιο και τη Γαλλία, για τον κίνδυνο αυτοκτονίας στις νέες που ανήκουν σε σεξουαλικές μειονότητες και εκείνες που αμφισβητούν τη σεξουαλική τις ταυτότητα.

Προορίζεται να ευαισθητοποιήσει τις επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με τις νέες, εκπαιδευτικό, υγειονομικό προσωπικό και των κοινωνικών ή των νομικών λειτουργών στα συγκεκριμένα φαινόμενα που είναι η λεσβοφοβία- lesbophobie, η αμφιφοβία-biphobie και η τρανσφοβία-transphobie, τονίζοντας ταυτόχρονα τη σχέση τις με μια άλλη βασική διάκριση : τον σεξισμό.


Την είδηση την βρήκαμε στις 2.9.10 και την μεταφράσαμε από την http://sexualitecreshn.canalblog.com/archives/2010/09/02/18960701.html