15 Σεπ 2010

Υπογράφουμε για την φυματίωση την ελονοσία και τον Hiv

Προς τη Διεθνή Κοινότητα και τις κυβερνήσεις όλης της γης:

Το Παγκόσμιο Ταμείο για την Καταπολέμηση της Φυματίωσης της Ελονοσίας και του Hiv (GFATM) ιδρύθηκε το 2001 για να επιταχύνει την ανταπόκριση στη δημόσια υγεία και τα ανθρώπινα δικαιώματα που προκαλούνται από την φυματίωση, την ελονοσία και το hiv, στις αναπτυσσόμενες χώρες σε όλη τη γη.

Σε λιγότερο από 10 χρονιές, το Παγκόσμιο Ταμείο έχει σώσει περισσότερες από 4,9 εκατομμύρια ζωές και κάθε μέρα, 3600 θάνατοι παρεμποδίζονται. Αυτά τα αποτελέσματα είναι πρωτοφανεί και έχουν επιτευχθεί μέσω επενδύσεων σε προγράμματα που έχουν παρασχεθεί, σε 6 εκατομμύρια γυναίκες, άνδρες και παιδιά που ζουν με την εξοικονόμηση φαρμάκων για τη φυματίωση, με τη διανομή 104 εκατομμυρίων κουνουπιέρων για την ελονοσία και σε 2,5 εκατομμύρια γυναίκες, άνδρες και παιδιά για τη θεραπεία του ιού hiv.

Το Παγκόσμιο Ταμείο έχει αποδειχθεί ένας καινοτόμος, αποτελεσματικός και αποδοτικός παγκόσμιος χρηματοδοτικός μηχανισμός για την υγεία. Από την ίδρυσή του, έχει ξοδέψει 19.3 δισεκατομμύρια δολάρια σε προγράμματα σε 144 χώρες για τη στήριξη μεγάλης κλίμακας πρόληψης, θεραπείας, φροντίδας και υποστήριξης για τη φυματίωση, την ελονοσία και το Hiv.

Όλα, παροχή από τις κυβερνήσεις και τις δωρήτριες είναι ένα κοινό σύνολο επενδύσεων, το Παγκόσμιο Ταμείο θα συνεχίσει να διαμορφώνει τα διεθνή σημεία αναφοράς για το συντονισμό της χρηματοδότησης, της λογοδοσίας και της πρόβλεψης.


Η υπογραφή μας είναι απαραίτητη για να εξασφαλιστεί πως το Παγκόσμιο Ταμείο θα αυξηθεί κατά 20 δισεκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να διατηρηθεί και να επιταχύνει το έργο του.

500,000 υπογραφές ως τις 30 Σεπτέμβρη 2010!

Όσες θέλουμε να υποστηρίξουμε την προσπάθεια υπογράφουμε την επιστολή εδώ


Την είδηση την βρήκαμε στις 14.9.10 και την μεταφράσαμε από την http://www.globalfundreplenishment.org/