14 Σεπ 2010

Οι καθολικές διαφωνούν με τις δηλώσεις του Πάπα

Μια έρευνα δείχνει ότι οι περισσότερες Αγγλίδες Καθολικές-οι διαφωνούν με τις διδασκαλίες του Πάπα σχετικά με τον λεσβιασμό, την άμβλωση και την αντισύλληψη.

Σύμφωνα με μια online δημοσκόπηση της YouGov ρωτήθηκαν 1.636 Καθολικές για το πρόγραμμα ITV στις 13.9.10, μόνο το 11% πιστεύει ότι το λεσβιακό σεξ είναι ηθικά λάθος, ενώ το 41% ανέφερε ότι τόσο οι λεσβιακές όσο και οι ετερό σχέσεις θα πρέπει να εορτάζεται.

Το ένα τρίτο (30%), δήλωσε η άμβλωση θα πρέπει πάντα να επιτρέπεται, ενώ το 44% είπαν ότι θα πρέπει να επιτρέπεται σε ορισμένες περιστάσεις. Μόλις 11% είπε ότι θα πρέπει να επιτρέπεται μόνο για να σώσει τη ζωή της μητέρας και 6% ανέφερε ότι δεν πρέπει ποτέ να επιτρέπεται.

Το 70% πιστεύει πως η αντισύλληψη θα πρέπει να χρησιμοποιείται συχνότερα για να αποτρέψει την εγκυμοσύνη και τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, ενώ το 4% συμφώνησε με την εκκλησία ότι η αντισύληψη είναι λάθος.

Οι περισσότερες (65%) θεωρούν ιέρισες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να συνάψουν γάμο, ενώ το 27% είπαν ότι θα πρέπει να παραμένουν άγαμες.

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες ερωτηθήσες (87%), θεωρεί πως η φήμη της Καθολικής Εκκλησίας είχε καταστραφεί ανεπανόρθωτα από τα σκάνδαλα παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, δεν θεωρούν πως ο Πάπας θα πρέπει να παραιτηθεί.

Μόνο 14% ανέφερε ότι θα πρέπει να παραιτηθεί, έναντι του 72% που είπε ότι θα πρέπει να παραμείνει στη θέση του.

Ο Πάπας φτάνει στη Βρετανία για μια τετραήμερη επίσκεψη, στις 16.9.10. Αναμένεται να επικρίνει πως η νομοθεσία της Ισότητας περιορίζει τη θρησκευτική ελευθερία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, ανώτερη πηγή της Καθολικής εκκλησίας, δήλωσε πως ο Ποντίφικας δεν θα συζητήσει άμεσα για την πολιτική, αλλά θα μιλήσει για την ελευθερία συνείδησης.

Το μήνυμα που αναμένεται να ληφθεί ως κριτική των πρόσφατων περιπτώσεων χριστιανών ιερισών-ων που καταχωρώνουν γάμους έχουν αποτύχει να πείσουν για το δίκαιο του δικαιώματός τους να απορρίψουν τα λεσβιακά ζευγάρια.

Την περασμένη εβδομάδα, μια δημοσκόπηση έδειξε ότι η πλειοψηφία των Αγγλίδων-ων είναι απαθείς στην επίσκεψη του Πάπα, αλλά δεν θέλουν οι φορολογούμενες να πρέπει να πληρώσουν το τίμημα μέρους του ταξιδιού.


Την είδηση την βρήκαμε στις 13.9.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/09/13/survey-suggests-british-catholics-disagree-with-popes-teaching-on-sexuality/