14 Σεπ 2010

Η M. Bachelet επικεφαλής του φορέα ΟΗΕ Γυναίκες

Δελτίο Τύπου-A 178/10
Ευρωπαϊκή Ένωση Βρυξέλες 14.9.10

Δήλωση της εκπροσώπισας τύπου της Ύπατης Εκπροσώπισας κ. Catherine Ashton
με την ευκαιρία του διορισμού της M. Bachelet ως επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών για τις γυναίκες.

Η εκπροσώπισα της Ύπατης Εκπροσώπισας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, Αντιπροεδρινα της Επιτροπής κ. Catherine Ashton εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση σήμερα:

"Η Ύπατη εκπροσώπισα χαιρετίζει θερμά το διορισμό από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Ban Ki moon της πρώην προεδρίνας της Χιλής κα. Michelle Bachelet ως επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών για τις γυναίκες (ΟΗΕ Γυναίκες) - του νεοσύστατου φορέα για την προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών και την ισότητα των φύλων.

Η ΕΕ έχει υποστηρίξει σθεναρά τη δημιουργία των Γυναικών-Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να ενισχυθεί η ικανότητα, η λογοδοσία και η αποτελεσματικότητα των Ηνωμένων Εθνών στον τομέα της ισότητας των φύλων.

Η κα Bachelet ως η πρώτη γυναίκα προεδρίνα της Χιλής προώθησε δυναμικά και με αποφασιστικότητα την ισότητα των φύλων κατά τη διάρκεια της θητείας της. Η Ύπατη Εκπροσώπισα είναι πεπεισμένη ότι η προσωπική ποιότητα της κα Bachelet, όπως
καθώς η πολιτική της εμπειρία θα εξασφαλίσει οι Γυναίκες του ΟΗΕ είναι εφοδιασμένες με μια ισχυρή και ηγετική μορφή με όραμα στα πολύ πρώιμα στάδια της ύπαρξής της".


Την είδηση την βρήκαμε στις 14.9.10 και την μεταφράσαμε από την http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_Data/docs/pressdata/EN/foraff/116496.pdf