21 Σεπ 2010

20.000 διαμαρτυρήθηκαν κατά του Πάπα

20.000 διαμαρτυρήθηκαν για τις απόψεις του Πάπα Βενέδικτου XVI σχετικά με τον λεσβιασμό, την αντισύλληψη και την εξάπλωση του hiv aids

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Λονδίνου το Σάββατο με πανό και φουσκωμένα προφυλακτικά, εξοργισμένες από την απάντηση του Πάπα στο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, τα λεσβοφοβικά σχόλια του για τις λεσβιακές σχέσεις και τους ισχυρισμούς του ότι τα προφυλακτικά μεταδίδουν και δεν προλαμβάνουν την εξάπλωση του ιού Hiv και Aids.

Οι διοργανώτριες πιστεύουν ότι έως και 20.000 άνθρωποι πήραν μέρος στην διαδήλωση στο Hyde Park. Στις διαδηλώτριες περιλαμβάνονται ο καθηγητής και συγγραφέας του «The God Delusion», Richard Dawkings.

Διαδηλώτριες κρατούσαν πανό με δηλώσεις όπως: «η αντίθεσή του Πάπα στα προφυλακτικά σκοτώνει ανθρώπους», «Να μην εμπλέκεται ο Πάπας στα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών" και "ΓΑ *ΣΕ τον Πάπα ... αλλά φόρα προφυλακτικό». Άλλες αποκάλεσαν τον Πάπα «φανατικό» ή «lesbophobe», ενώ άλλες έκαναν τα προφυλακτικά μπαλόνια, ενώ ορισμένες διαδηλώτριες ήταν οργισμένες από τον σαφή-εμφανή ρόλο του Ποντίφικα στο να καλύπτει ως και το σκάνδαλο της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μέσα στην εκκλησία.

Ο Observer έγραψε πως ο Πάπας είναι «σκληρός, με αδιάλλακτες απόψεις σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών, την αντισύλληψη και την έκτρωση, την ισότητα των queer και για την χρήση των προφυλακτικών που είναι απαραίτητη για να σταματήσουν (οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες) η εξάπλωση (των ΣΜΝ και) του ιού HIV". Πρόσθεσε πως γίνονται εκκλήσεις ώστε να συλληφθεί ο Πάπας ως πολίτης, λόγω του ρόλο του στο να καλύψει τα πάντα κάτω από τον μανδύα του:«Το Βατικανό δεν είναι κράτος, δεν αναγνωρίζεται ως χώρα από τα Ηνωμένα Έθνη. Το να δοθεί στο Πάπα η ιδιότητα του επικεφαλής κράτους είναι λάθος και το να του δωθεί ασυλία έναντι δικαστικής δίωξης είναι επίσης λάθος – καμιά δεν θα πρέπει να είναι υπεράνω του νόμου. "Queer ακτιβίστριες σύμφωνα με πληροφορίες συνεργάζονται με τον καθηγητή Dawkins σε ένα σχέδιο για τη σύλληψη του Πάπα ως πολίτη”.

Ο καθηγητής Dawkins ήταν πιο συγκεκριμένος αποκαλώντας τον Πάπα "εχθρό της ανθρωπότητας".

Η χθεσινή διαδήλωση με επίκεντρο το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών και τη στάση του Πάπα για την αντισύλληψη και τον λεσβιασμό ήταν η μεγαλύτερη διαμαρτυρία κατά του Πάπα κατά τη διάρκεια του πενταετούς παπισμού του.


Την είδηση την βρήκαμε στις 19.9.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/09/19/20000-protest-over-pope-benedict-xvis-views-on-homosexuality-and-the-spread-of-hiv-aids/