25 Σεπ 2010

Η Margaret Witt είναι η πρώτη ανοικτά λεσβία στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ

ΗΠΑ δικαστήριο διέταξε να επανενταχθεί η λεσβία Σμηναγός-νοσοκόμα στην Πολεμική Αεροπορία

TACOMA, Ουάσινγκτον (Reuters) - Η πρώην Σμηναγός πολεμικών πτήσεων της Αεροπορίας των Η.Π.Α. που εκδιώχθηκε μετά την αποκάλυψη πως είναι λεσβία, διατάχθηκε η αποκατάστασή της από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο στις 24.9.10 σε μια δίκη πρόκληση για την πολιτική των ενόπλων δυνάμεων "Μην Ρωτάς, μη λες".

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών- Ατομικών Ελευθεριών ACLU, που εκπροσωπεί τη Σμηναγό Margaret Witt να προσβάλει την απόλυσή της, είπε ότι εάν επιστρέψει στην υπηρεσία, αυτή θα είναι η πρώτη ανοιχτά η λεσβία που νόμιμα θα υπηρετεί στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

"Θα πρέπει να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν", είπε ο δικαστής Ronald Leighton καθώς μιλούσε από την δικαστική έδρα στην Τακόμα, Ουάσιγκτον.

Οι υποστηρίκτριες της κα Witt ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, και μερικές σκούπισαν τα δάκρυα χαράς από μάτια τις.

Η 46χρονη Witt, αντέδρασε στην είδηση σχεδόν στωικά στην αρχή και στη συνέχεια, χαμογέλασε πλατιά.

Η ετυμηγορία εξάντλησε το ανώτατο όριο μελέτης δύο εβδομάδων, κατά την οποία η δικηγορίνα της ACLU παρουσίασε μια σειρά από μάρτυρες, οι οποίες-οι εργάστηκαν με την κα.Witt πιστοποιόντας την εξαιρετική απόδοσή της στην υπηρεσία.

Οι δικηγόροι της Αεροπορίας αντέκρουσαν πως οι στρατιωτικοί κανονισμοί, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής που απαιτεί οι λεσβίες μέλη των ενόπλων δυνάμεων να διατηρούν τον λεσβιαμό τις ιδιωτικό, πρέπει να τηρούνται προκειμένου να διατηρηθεί το ηθικό και η τάξη σε όλες τις ένοπλες δυνάμεις.

Η απόφαση του δικαστή Leighton έρχεται εβδομάδες αφ΄ότου η ομοσπονδιακή δικαστίνα Virginia Phillips στην Καλιφόρνια κατέριψε τον νόμο «Μην Ρωτάς, μην λες" ως αντισυνταγματική παράβαση λόγω της ελευθερίας του λόγου και λόγω του δικαιώματος των λεσβιών να υπηρετούν στο στρατό.

Η κυβέρνηση Ομπάμα στις 23.9.10, ωστόσο, ζήτησε από την εν λόγω δικαστίνα να διατηρήσει την πολιτική κατά το πλείστον ανέπαφη, παρά να εκδώσει προσωρινή διαταγή κατά του νόμου, ενώ το Κογκρέσο συζητά το θέμα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η αμερικανική Γερουσία μπλόκαρε τη νομοθεσία κατάργησης της πολιτικής "Μη ρωτάς, μη λες", η οποία συστάθηκε το 1993, η οποία συνέχισε την εδώ και καιρό απαγόρευσης των λεσβιακών πράξεων στις ένοπλες δυνάμεις, αλλά επέτρεψε οι λεσβίες να υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις εφ 'όσον τηρούν το σεξουαλικό τις προσανατολισμού μυστικό. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να απολύονται.

Η θέση της διοίκησης σχετικά με τη διαταγή δικαστηρίου στην υπόθεση της Καλιφόρνια επέφερε διαμαρτυρία από τη queer κοινότητα πως, ο Πρόεδρος Barack Obama δεν τήρησε την υπόσχεση που έδωσε στην προεκλογική του εκστρατεία, ότι θα υποστηρίξει την κατάργηση του νόμου.


Την είδηση την βρήκαμε στις 24.9.10 και την μεταφράσαμε από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters γραμμένη από την Myers Laura στην http://www.reuters.com/article/idUSTRE68M5X220100924