1 Σεπ 2010

Η Αιδεσιμότατη Jane Adams Spahr θα ασκήσει έφεση

Η λεσβία αιδεσιμότατη, Jane Adams Spahr που καθαιρέθηκε από το αξίωμά της επειδή τέλεσε μια σειρά λεσβιακών γάμων κατά τη διάρκεια της περιόδου κατά την οποία ήταν νόμιμοι στην Καλιφόρνια, είπε ότι θα προσφύγει κατά της απόφασης του Πρεσβυτεριανού δικαστηρίου την περασμένη Πέμπτη που την επέπληξε πως εναντιώθηκε στις καταστατικές αρχές της.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι ενέργειες της Αιδεσιμότατης Jane Adams Spahr έστειλαν αντιφατικά μηνύματα σχετικά με την υποστήριξη της εκκλησίας της στα Queer δικαιώματα.

Το δικαστήριο, τμήμα της Πρεσβυτεριανής Εκκλησίας (ΗΠΑ) στην περιοχή Napa, της Καλιφόρνια, κατηγόρησε την Αιδεσιμότατη Spahr για αποτυχία "στην προώθηση της ειρήνης, στην ενότητα και στην καθαρότητα της εκκλησίας".

Το δικαστήριο επίσης εξήρε την Αιδεσιμότατη Spahr για το «προφητικό υπούργημά της που επί 35 χρόνια έχει επεκτείνει την υποστήριξη σε « ανθρώπους που αναζητούν την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και τον σεβασμό που έχουν χάσει».
Σε μία συνέντευξη στην ENInews την Κυριακή, η Αιδεσιμότατη Spahr είπε ότι ήταν «ζαλισμένη» από την απόφαση. Και πρόσθεσε: "Ο νόμος εδώ είναι λάθος. Δεν ήταν μια δίκαιη απόφαση».

Πρόσθεσε πως το γεγονός ότι κρίθηκε ένοχη αλλά επαινέθηκε για το προφητικό υπούργημά της έδειξε πως η «εκκλησία είναι σε μεγάλη σύγκρουση και παίζει με τις ζωές μας".
Επίσης η Αιδεσιμότατη Spahr είπε ότι είδε το θέμα του γάμου ως άρρηκτα δεμένο με την εξουσία, δεδομένου ότι η εκκλησία λέει μεγάλα λόγια για την ισότητα των Queer, αλλά στη συνέχεια αρνείται στις ανοιχτά λεσβίες κληρικές την ευκαιρία να υπηρετήσουν πλήρως στην εκκλησία.

"Πρόκειται για ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την εκκλησία, αισθάνονται μια κλήση-κάλεσμα και στη συνέχεια τις λένε ότι μπορούν να φτάσουν μόνον μέχρι εδώ," Η κα Spahr είπε. «Ποια κάνει την Πρεσβυτεριανή Εκκλησία ότι είμαστε; Είμαστε αυτές, αυτές είναι εμείς”.

Τον Ιούλιο, μια συνέλευση της Πρεσβυτεριανής Εκκλησίας των ΗΠΑ ψήφισε υπέρ της διατήρησης του ισχύοντος ορισμού της εκκλησίας για το γάμο στο καταστατικό της - ότι είναι μεταξύ μιας γυναίκας και ενός άνδρα.


Την είδηση την βρήκαμε στις 31.8.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/08/31/lesbian-presbyterian-minister-plans-to-appeal-against-court-ruling-regarding-same-sex-marriages/