19 Σεπ 2010

Ελεύθερος ο Nikolai Alekseev

Με βάση όσα ο ίδιος ο Nikolai Alekseev ισχυρίζεται στο μπλόγκ του, κατά την άφιξή του σε αεροδρόμιο της χώρας και ενώ βρισκόταν σε διεθνή χώρο, οι αρχές τον εμπόδισαν να βγεί από την χώρα.

Τον μετέφεραν σε αστυνομικό τμήμα όπου του ζήτησαν να σταματήσει την δράση των queer κατά του Δημάρχου της Μόσχας, ο οποίος κατ' επανάληψη έχει εμποδίσει την παραγματοποίηση της Ημέρας Υπερηφάνειας και έχει καταφερθεί εναντίον των Queer καθώς και να αποσύρει την προσφυγή του προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τον εκφόβισαν λέγοντάς του μεταξύ άλλων "δεν βαρέθηκες;" και τον απαξίωναν αποκαλόντας τον αδελφή, πούστη καθώς και το νερό που του έδωσαν να πιεί φέρεται με βάση όσα ο ίδιος ισχυρίζεται πως περιείχε κάποιου είδους φαρμακευτική ουσία που τον έκανε να μην έχει πολύ καλή επαφή με το περιβάλλον.

Παράλληλα από το κινητό που χρησιμοποιεί όταν παραμένει στην Ελβετία έστειλαν μήνυμα πως ζήτησε άσυλο στη Ελβετία.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως αυτό δεν συνένβη ποτέ.

Η αστυνομία δεν ανταποκρίθηκε ποτέ στην έκκλησή του να του αποδοθεί κατηγορία και να επικοινωνήσει με την δικόγορο του.

Στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε στην Μόσχα, όπου προτίθεται να καταθέσει μήνυση κατά του αεδρομίου Domodedovo καθώς και στις αρχές ασφαλείας του, οι οποίες παραβίασαν το διεθνές δίκαιο, Θα απαιτήσει επίσης έρευνα για παράνομη κράτηση και απαγωγή.

Στο τέλος της ανάρτησής του ευχαριστεί όσες-ους τον βοήθησαν, ειδικά την Anna Komarova, τον Γερμανό ευρωβουλευτή Volker Beck , την Maria Arbatova για την κάλυψη των γεγονότων στην LiveJournal, Lesha Davidov και Kole Baev. Έκλεισε ευχαριστόντας όσες-ους ισχυρίστηκαν πως το επισόδειο δεν ήταν παρά άλλη μια παράσταση δημοσίων σχέσεων εκ μέρους του.