26 Σεπ 2010

Η GaydarGirls είπε ότι το ποσοστό 1,5% για τις Queer, είναι λάθος

Το ποσοστό 1,5% είναι λάθος, λέει η λεσβιακή, γκέι ιστοσελίδα με 2,2 εκατομμύρια μέλη

Η GaydarGirls είπε ότι οι εκτιμήσεις της έρευνας πως 1,5% του πληθυσμού είναι λεσβίες ή αμφισεξουαλικές δεν μπορεί να είναι αλήθεια καθώς έχει 2,2 εκατομμύρια μέλη στην Αγγλία.

Στις 23.9.10, η στατιστική υπηρεσία δημοσίευσε μια έρευνα των 450.000 ανθρώπων - τη δεύτερη μεγαλύτερη, μετά την απογραφή - η οποία ανέφερε ότι μόνο το 1% του Αγγλικού λαού είναι λεσβίες και 0,5% είναι αμφισεξουαλικές.

Ωστόσο, η ιστοσελίδα λέει πως ο αριθμός των μελών της αντιπροσωπεύουν το 6,7% του πληθυσμού - ακριβώς πάνω από τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης του 6%.

Τα ποσοστά της έρευνας έδειξε ότι υπάρχουν περίπου 480.000 λεσβίες και οι 245.000 αμφισεξουαλικές στην Αγγλία - 725.000 LGB συνολικά.

Αλλά η ιστοσελίδες, που προσφέρει στα μέλη την ευκαιρία να γνωριστούν, λένε πως 2.185.072 εγγεγραμμένα μέλη.

Ο Trevor Martin, διευθύνων σύμβουλος στη Gaydargirls είπε, "Το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών στοιχείων δεν συμφωνεί με τα 2,2 εκατομμύρια προφίλ της ιστοσελίδας στην Αγγλία, είτε υπάρχουν πολλές-οί ετερό που “παίζουν” μακριά από τις-τους συζύγους φίλες-ους τις ή κάθε μόνη λεσβία στη χώρα συντονίζεται στο GaydarGirlRadio - είτε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία έχει κάνει ολέθριο λάθος".

Το ποσοστό 1,5% έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από ορισμένες έρευνες που ζητούν από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την queerφοβία.

O Mike Judge, του Χριστιανικού Ινστιτούτου, δήλωσε: "Ένα μεγάλο μέρος του δημόσιου χρήματος έχει δαπανηθεί με βάση υψηλότερα ποσοστά, τα οποία αποδείχθηκε ότι ήταν ένα ψέμα".

Ο συντηρητικός βουλευτής Philip Davies, πρόσθεσε: “Μια φοβερή εστίαση σε θέματα διαφορετικότητας δίνεται στις σεξουαλικές συμπεριφορές των ανθρώπων και αυτή η διαφορετικότητα δεν είναι τόσο διαδεδομένη όσο πιστευόταν".

Χθές, η ΜΚΟ Stonewall είπε πως τα ποσοστά της έρευνας είναι υποεκτιμημένα επειδή πολλές queer μπορεί να είναι απρόθυμες να προσδιορίσουν τις εαυτές τις ως Lgbt σε μια δημοσκόπηση.

H εκπρoσώπισα τύπου Ruth Hunt είπε ότι θα περιμένει να δει τα στοιχεία να αυξάνεται καθώς το να ερωτάται κάποια για τον σεξουαλικό προσανατολισμό της θα γίνεται πιο σύνηθες φαινόμενο.

Η stonewall και η κυβέρνηση αναγνωρίζουν πως ποσοστό 6% του πληθυσμού είναι Lgbt , το οποίο υπολογίζεται σε 3,6 εκατομμύρια ανθρώπους.

Το ποσοστό αυτό προέρχεται από την έρευνα του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας το 2005 .

Άλλες μελέτες για τον σεξουαλικό προσανατολισμό έχουν διαπιστώσει ότι ο αριθμός κυμαίνεται μεταξύ 6 και 10%.


Την είδηση την βρήκαμε στις 24.9.10 Σεπτεμβρίου 2010 Jessica Geen http://www.pinknews.co.uk/2010/09/24/1.5-figure-is-wrong-says-gay-website-with-2.2.-million-members/