1 Σεπ 2010

Αναγνώριση της κοινωνικής μητέρας στην Τασμανία

Οι λεσβίες μητέρες που δεν είναι οι βιολογικές γονείς των παιδιών τις κέρδησαν να τις χορηγηθεί νομική αναγνώριση εκ μέρους του Νομοθετικού Συμβουλίου της Τασμανίας.

Η κίνηση αυτή σημαίνει ότι θα πρέπει να αναφέρονται ως γονείς, στο πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού, αντί να χρειάζεται να περάσουν από δαπανηρές διαδικασίες έγκρισης.

Το νέο δικαίωμα χορηγήθηκε σε μια ομόφωνη ψηφοφορία και επεκτάθηκε για να εφαρμόζεται αναδρομικά από την χρονιά 2003.

Λεσβίες ακτιβίστριες στο νησί της Τασμανίας αγωνίζονται πολλές χρονιές για ίσα δικαιώματα γονικής μέριμνας. Το νομοσχέδιο εισήχθη για πρώτη φορά το 2003, αλλά ήταν δεν πέρασε.

Ο Rodney Croome εκπρόσωπος των Queer στην Τασμανία είπε στην ABC News πως η κίνηση θα ωφελήσει τα παιδιά.

Είπε: «Σημαίνει πως αυτά τα παιδιά θα έχουν πλέον παροχές που περιλαμβάνουν φυσικά μεγαλύτερη ασφάλεια, συναισθηματική και οικονομική ασφάλεια με την ύπαρξη δύο νομικών γονέων, δύο μητέρες και όχι μόνο μία νομική γονέα, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα που αναγνωριζόταν μόνο η βιολογική μητέρα".

Τον Σεπτέμβριο, ο νόμος άλλαξε, ώστε τα λεσβιακά ζευγάρια να έχουν πρόσβαση σε επίσημες τελετές για τις Deed σχέσεις, που αποτελούν στη Τασμανία μορφή πολιτικού γάμου.

Η αλλαγή, από 1η Νοέμβρη, σημαίνει ότι θα είναι σε θέση να υπογράψουν τους πολιτικούς γάμους τις σε μια τελετή όπου θα τελείται από μια αιδεσιμότατη με παρούσες τις φίλες και τις οικγένειές τις.


Την είδηση την βρήκαμε στις 4.11.09 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2009/11/04/lesbian-mothers-in-tasmania-get-legal-recognition/