21 Σεπ 2010

To Φιλελεύθερο Δημοκρατικό κόμμα λέει ναι στο πολιτικό γάμο των queer

To Φιλελεύθερο Δημοκρατικό κόμμα αποφάσισε την ισότητα του γάμου για τα λεσβιακά ζευγάρια

Αντιπροσώπισες κατά την ετήσια διάσκεψή του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού κόμματος στο Λίβερπουλ ψήφισαν για την υποστήριξη της ισότητας γάμου για τα λεσβιακά και ετερό ζευγάρια σήμερα το πρωί.

Η κίνηση καλεί να ανοίξει η πολιτική του γάμου και του συμφώνου συμβίωσης για να επιτραπεί στα λεσβιακά και ετερό ζευγάρια, να κάνουν θρησκευτικές τελετές όταν συνάπτουν γάμους ή σύμφωνο συμβίωσης, εφόσον το επιθυμούν, και να επιτρέψει στις trans γυναίκες και άνδρες το δικαίωμα να παραμένει ο γάμος ή το σύμφωνο συμβίωσης όταν αλλάζουν νομικά το φύλο τις.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός κ. Clegg, είχε πει τον Φεβρουάριο: "Στηρίζω το γάμο των queer. Η αγάπη είναι ίδια, λεσβιακή ή ετερό, οπότε ο πολιτικός θεσμός θα πρέπει να είναι ίδιος επίσης. Όλα τα ζευγάρια πρέπει να μπορούν να κάνουν αυτή τη δέσμευση η μια στην άλλη".

Αφ' ότου πέρασε η πρόταση πέρασε, ο βουλευτής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού κόμματος Steve Gilbert, δήλωσε: "Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει την πολιτική, για μια ακόμη φορά, ότι η ισότητα είναι στο DNA του κόμματός μας. Σήμερα, τα μέλη των Φιλελεύθερου Δημοκρατικού κόμματος έδειξαν ότι το κόμμα παραμένει στην πρωτοπορία του προοδευτικού κινήματος και δεν θα σταματήσουν μέχρι η καθεμία να απολαμβάνει το ίδιο-ισότιμο καθεστώς-θέση.

"Η παρούσα νομοθεσία, υποβαθμίζει τα queer ζευγάρια σε μια δεύτερης κατηγορίας σχέση με το σύμφωνο συμβίωσης και οδηγεί σε περιττό πόνο και ταλαιπωρία όποια επιθυμεί να αλλάξει νομική αναγνώρισή του φύλου της, αναγκάζοντάς την σε διαζύγιο ή στη διάλυση του συμφώνου συμβίωσης της και τη θέτει σε μια διαφορετική δέσμευση.

"Είναι καιρός η Αγγλία να τελειώνει με τη τρέχουσα άδικη νομική κατάσταση και να ανακτήσει τη θέση της ως χώρα που ηγείται της μάχης για την πλήρη ισότητα των Lgbtq".

O κ. Gilbert είπε πως η κίνηση θα δώσει στις "βουλευτίνες και στις υπουργίνες μια πλατφόρμα για να υποστηρίξουν στο εσωτερικό του συνασπισμού ότι είναι καιρός να προφτάσουμε τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες".
Και πρόσθεσε: "Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά πραγματικά που το κόμμα επανέλαβε τη δέσμευσή του για την ισότητα".

Η κίνηση αυτή σημαίνει ότι το κόμμα αναμένεται να πιέσει για την αλλαγή της νομικής μορφής, την οποία τώρα υποστηρίζει επισήμως.


Την είδηση την βρήκαμε στις 21.9.10 και την μεταφράσαμε γραμμένη από την Jessica Geen από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/09/21/liberal-democrats-back-marriage-equality-for-gay-couples/