5 Σεπ 2010

Η Πολιτεία της Καλιφόρνια δεν είναι αναγκασμένη να υπερασπιστεί την Πρόταση 8

Η Πολιτεία της Καλιφόρνια δεν είναι αναγκασμένη να υπερασπιστεί την Πρόταση 8

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Arnold Schwarzenegger και Γενικός Εισαγγελέας Jerry Brown δεν θα αναγκαστούν να υπερασπιστούν την απαγόρευση της Πολιτείας σχετικά με το λεσβιακό γάμο.

Η έφεση ασκήθηκε από μια νομική ομάδα συντηριτικών, αλλά ο δικαστής του Sacramento στο 3ο Περιφερειακό Εφετείο την απέρριψε.

Το Ινστιτούτο Δικαιοσύνης του Ειρηνικού υποστήριξε ότι ο κ. Schwarzenegger και ο κ. Brown είχαν την υποχρέωση να διατηρήσουν τους νόμους της Πολιτείας και δήλωσε ότι θα προσφύγει στο ανώτατο δικαστήριο της Καλιφόρνια.

Ο Ομοσπονδιακός Δικαστής των ΗΠΑ, Vaughn Walker, έκρινε τον Αύγουστο ότι η απαγόρευση, που είναι γνωστή ως Prop 8, ήταν αντισυνταγματική.

Λεσβιακοί γάμοι άρχισαν να επαναλαμβάνονται μια εβδομάδα αργότερα, αλλά οι αντίπαλες υποστήριξαν με επιτυχία στο 9ο Περιφερειακό Εφετείο ότι η απαγόρευση θα πρέπει να παραμείνει σε ισχύ έως ότου γίνει η έφεση.

Καθώς οι κρατικές αξιωματούχοι, ο κ. Schwarzenegger και ο κ. Brown είναι οι νομικοί κατηγορουμένοι στην υπόθεση αλλά και οι δύο αρνήθηκαν να υποστηρίξουν την απαγόρευση, με τον κ.
Brown να την αποκαλεί αντισυνταγματική.
Αυτό αφήνει τις ομάδες που είναι κατά των Lgbt, οι οποίες είναι απλές πολίτισες, στην ασυνήθιστη κατάσταση της υπεράσπισης του δικαίου.

Οι επικρίτριες πιστεύουν πως αυτό μπορεί να πραγματοποιήσει τη προσφυγή τις σε τρεμάμενο έδαφος καθώς το εφετείο τον περασμένο μήνα απαίτησε ότι πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν τη νομική υπόσταση-δυνατότητα για να φέρουν την υπόθεση στο δικαστήριο.

Η κύριες υπερασπίστριες της Proposition 8 ήταν ομάδες, όπως η ProtectMarriage.com, που οδήγησε την εκστρατεία για να έλθει το θέμα το Νοέμβριο 2008 σε ψηφορία.

Περίπου 18.000 λεσβιακά ζευγάρια σύναψαν γάμους το 2008, πριν η απαγόρευση τεθεί σε ισχύ.

Περαιτέρω διαδικασίες προσφυγής κατά της άρσης της απαγόρευσης θα διεξαχθούν στις 6 Δεκεμβρίου.

Οι εμπειρογνωμόνισες αναμένουν ότι η υπόθεση θα τεθεί ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου σε δύο χρόνια.


Την είδηση την βρήκαμε στις 3.9.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/09/03/california-state-wont-be-forced-to-defend-prop-8/