24 Σεπ 2010

Έρευνα διαπιστώνει πως το 1,5% δηλώνουν Queer

Η πρώτη εθνική έρευνα διαπιστώνει πως το 1,5% των ενηλίκων δηλώνουν ότι είναι λεσβία, bisexual ή γκέι,

Μια έρευνα στην Αγγλία σε 450.000 ενήλικες έδειξε ότι 1,5% ήταν πρόθυμες να αυτοπροσδιορίζονται ως λεσβίες ή αμφισεξουαλικές.
Η Ολοκληρωμένη Έρευνα των Νοικοκυριών, που πραγματοποιούνται από το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών (ΓΕΣ), είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μετά την απογραφή.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που έρευνα ρώτησε για τη σεξουαλική ταυτότητα και η ΓΕΣ τόνισε ότι η ερώτηση ήταν "πειραματική".
Σχεδόν 4% των ερωτηθεισών αρνήθηκε να απαντήσει, είπε ότι δεν γνωρίζει ή περιέγραψε την εαυτή της ως "άλλο".

Από το 5% που λέει πως δεν είναι ετερό, το 1% είπε ότι ήταν λεσβία ή γκέι, το 0,5% είπε ότι ήταν αμφισεξουαλικές και το 3,5% που αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση, περιγράφει την εαυτή της ως "άλλο" ή είπε πως δεν ξέρει.

Η Queer οργάνωση Stonewall και η κυβέρνηση χρησιμοποιούν το ποσό του 6% του πληθυσμού είναι λεσβίες ή αμφισεξουαλικές το οποίο υπολογίζεται σε 3,6 εκατομμύρια ανθρώπους.
Το ποσό αυτό προέρχεται από την έρευνα του Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας το 2005.
Άλλες μελέτες για τον σεξουαλικό προσανατολισμό έχουν διαπιστώσει ότι ο αριθμός αυτός κυμαίνεται μεταξύ 6 και 10%.
Σε αυτή τη μελέτη, η ΓΕΣ χρησιμοποίησε κυρίως την έκφραση «σεξουαλική ταυτότητα» παρά την «σεξουαλικός προσανατολισμός».Οι απαντήσεις που συλλέχθηκαν προήλθαν από όλα τα μέλη του νοικοκυριού (επιτράπηκε, για παράδειγμα, σε οποιοδήποτε μέλος του νοικοκυριού να απαντήσει).

Η Stonewall χαιρέτισε τα σημερινά στοιχεία ποσοστών, αλλά είπε ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται με «σύνεση».
Η Ruth Hunt, αναπληρώτρια διευθύντρια των δημόσιων υποθέσεων στη Stonewall, είπε ότι η ΜΚΟ ικανοποιήθηκε από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, αλλά είπε ότι ήταν “ντροπή που δεν έγινε τόσο καιρό πριν".

Η ίδια είπε : "Το "6% είναι το ποσοστό που αναλογεί στο Υπουργείο Οικονομικών Δημοσίου. Με βάση αυτό, το ποσοστό εξακολουθεί να είναι λίγο πολύ καλό.
«Πρέπει να δούμε αυτά τα αποτελέσματα με μεγάλη προσοχή. Είναι η πρώτη φορά που γυναίκες, άνδρες έχουν ερωτηθεί και αναμένουμε τα στοιχεία να αυξηθούν σε λίγα χρόνια".
Η κα. Hunt πρόσθεσε ότι τα δεδομένα αυτά πρέπει να συλλέγονται ως κάτι το αυτονόητο, συμπεριλαμβανομένης της απογραφής, και είπε πως η Stonewall είχε παροτρύνει στις οικογενειακές γιατρίνες να ρωτούν τις ασθενείς τις για το σεξουαλικό προσανατολισμό τις.

Σχετικά με την επικινδυνότητα του ποσοστού του 1,5% πως θα χρησιμοποιείται κατά των ίσων δικαιωμάτων των Queer, η κα. Hunt είπε: «Ξέρουμε άλλα στοιχεία-νήματα ισότητας όπως η πίστη πως έχουν αυτό το πρόβλημα [οι έρευνες δεν είναι αντιπροσωπευτικές]. Ακόμη και τα στοιχεία για τις πίστη δεν αντανακλούν την επί τόπου εμπειρία".
Ο μεγαλύτερος αριθμός των λεσβιών γκέι και των αμφισεξουαλικών βρέθηκαν στο Λονδίνο, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά ήταν στη Βόρεια Ιρλανδία.
Άνδρες είχαν διπλάσιες πιθανότητες από τις γυναίκες να αυτοχαρακτηρίζονται ως γκέι, λεσβίες.
Η έρευνα ρώτησε επίσης για τη θρησκεία, με το 71% των ανθρώπων που αυτοχαρακτηρίζονται ως χριστιανές και το 21% είπε πως δεν έχει καμία θρησκεία.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ Απριλίου 2009 και Μαρτίου 2010 και περιλαμβάνει τα αποτελέσματα των έξι ερευνών της ΓΕΣ.

Οι συμμετέχουσες ρωτήθηκαν μέσω τηλεφώνου ή τις παρασχέθηκαν έτοιμα ερωτηματολόγια που ζητούσαν σε ποια από τις παρακάτω επιλογές περιγράφεται καλύτερα για το πως θεωρούν τις εαυτές τις: ετερό, λεσβία, αμφισεξουαλική και άλλο.

95% είπαν ότι ήταν ετερό, 1% είπαν ότι ήταν λεσβίες και 0,5% δήλωσαν ότι είναι αμφισεξουαλικές.
Μόλις κάτω από το 3% δήλωσε ότι «δεν γνωρίζει» ή απορρίπτει, στην ερώτηση, το 1%, δεν έδωσε απάντηση και το 0,5% ορίζονται ως "άλλο".


Την είδηση την βρήκαμε στις 23.9.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/09/23/first-national-survey-finds-1.5-per-cent-of-adults-say-they-are-gay-lesbian-or-bisexual/