17 Σεπ 2010

Το 90% των σπουδαστριών δέχονται λεσβοφοβία στις ΗΠΑ

Σχεδόν το 90% των μαθητριών-σπουδαστριών των ΗΠΑ παρενοχλούνται λόγω της σεξουαλικότητας τις.

Μια έρευνα στις ΗΠΑ σε πάνω από 7.000 Queer σπουδάστριες-φοιτήτριες έδειξε πως η συντριπτική πλειοψηφία της παρενόχλησης που συμβαίνει στο σχολείο είναι για τη σεξουαλικότητά τις ή την ταυτότητα του κοινωνικού φύλου.

Η εθνική έρευνα διαπίστωσε ότι το 84% είχε λεκτικά παρενοχληθεί και το 18% δέχτηκε σωματικές επιθέσεις επειδή είναι Queer.

Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από την Εθνική Έρευνα στο κλίμα του Σχολείου 2009 από το Δίκτυο για την Παιδεία Λεσβιών και Ετερό για την Παιδεία (LGSEN). Ρωτήθηκαν 7.261 LGBT μαθήτριες-σπουδάστριες μεταξύ των ηλικιών 13 και 21 από όλες τις ΗΠΑ.

Το LGSEN επίσης διαπίστωσε ότι 61% των LGB ερωτηθεισών νοιώθουν ανασφαλείς στο σχολείο, ενώ το 62% δεν ανέφερε τον εκφοβισμό στις δασκάλες-καθηγήτριες επειδή φοβούνταν πως τίποτα δεν θα γίνει ή πως το πρόβλημα θα επιδεινωθεί.

Το 63% ανέφερε πως εκφοβίζονταν-φοβεριζόταν για την έκφραση του κοινωνικού φύλου τις, ενώ το 12,5% είπε πως δέχθηκε επίθεση επειδή δεν δρούσε-αντιδρούσε ως αρκετά γυναίκα ή άνδρας.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι λεσβοφοβικός εκφοβισμός οδήγησε τις μαθήτριες-σπουδάστριες να έχουν υψηλότερα ποσοστά απουσιών, καθώς LGBT μαθήτριες-σπουδάστριες που δήλωσαν ότι αισθάνονται ανασφάλεια είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να χάσουν τα μαθήματα κατά τον τελευταίο μήνα σε σύγκριση με το γενικό πληθυσμό μαθητριών-σπουδαστριών.

Οι σπουδάστριες που υπέστησαν συχνά λεσβοφοβικό εκφοβισμό είχαν ως μέσω όρο βαθμολογίας χαμηλότερη από το μέσω όρο των μαθητριών-σπουδαστριών οι οποίες σπανίως παρενοχλούνται και εξέφρασαν λιγότερες φιλοδοξίες να πάνε στο πανεπιστήμιο.

Κατάθλιψη και χαμηλή αυτοεκτίμηση ήταν επίσης πιο κοινή σε αυτές που δέχτηκαν εκφοβισμό-τραμπουκισμό κατά του σεξουαλικού προσανατολισμού τις.

Ωστόσο, η έρευνα διαπίστωσε ότι οι Queer-Ετερό συμμαχίες είχαν θετικές συνέπειες για τις queer μαθήτριες-σπουδάστριες, με χαμηλότερα ποσοστά θυματοποίησης και λεσβοφοβικές ανφορές. Ωστόσο, λιγότερο από το μισό των μαθητριών-σπουδαστριών που ρωτήθηκαν είπαν πως στο σχολείο τις είχαν μια τέτοια συμμαχία.

Η διυθύντρια του LGSEN Eliza Byard δήλωσε: «Το 1999, το LGSEN άρχισε τη συλλογή στοιχείων, σχετικά με τη σχολική εμπειρία των queer μαθητριών-σπουδαστριών, με στόχο να καλύψει ένα κρίσιμο κενό στις γνώσεις μας και την κατανόηση των τρόπων λειτουργίας στα LGBT θέματα στα σχολεία. Δεν θα μπορούσε να είναι σαφέστερο ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη ανάληψης δράσης για τη δημιουργία ασφαλών και επιβεβαιωτικών σχολείων για τις queer μαθήτριες-σπουδάστριες.

"Καθώς το έθνος μας φαίνεται επιτέλους να λαμβάνει πιο σοβαρά πως ο εκφοβισμός, είναι ζωτικής σημασίας για τις queer μαθήτριες-σπουδάστριες δεν πρέπει πια να μείνουν εκτός των προσπαθειών αντιμετώπισης αυτής της κρίσης της δημόσιας υγείας".


Την είδηση την βρήκαμε στις 16.9.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/09/16/nearly-90-per-cent-of-us-gay-students-harassed-over-sexuality/