1 Δεκ 2009

Η Ταϊλάνδη περιορίζει τη χειρουργική επέμβαση διόρθωσης φύλου

Η Ταϊλάνδη περιορίζει τη χειρουργική επέμβαση διόρθωσης φύλου.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έθεσε ακριβέστερες προϋποθέσεις για όσες-ους επιδιώκουν χειρουργική επέμβαση διόρθωσης φύλου.
Θα απαιτήται από εδώ και πέρα να ζουν και να ντύνονται όπως το φύλο που θέλουν να γίνουν για μια χρονιά πριν από τη χειρουργική επέμβαση και πρέπει να είναι πάνω από 18. Τα άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 20 πρέπει επίσης να έχουν γονική συγκατάθεση.


Πρέπει επίσης να υποβληθούν σε μια ψυχική-διανοητική αξιολόγηση πριν από τη χειρουργική διαδικασία και να παρευρεθούν σε συναντήσεις με μία-ένα ψυχίατρο κατόπιν.
Η αλλαγή νόμου προτάθηκε από τις γιατρίνες-ους που ανέφεραν μια άνοδο στον αριθμό νέων τρανς γυναικών που επιδιώκουν τη χειρουργική επέμβαση διόρθωσης φύλου.

Ο Δρ Sampandh Komrit του Ιατρικού Συμβουλίου της Ταϊλάνδης είπε στο ειδησιογραφικό πρακτορείο Associated Press ότι οι προυποθέσεις-νόμοι δίνουν στις-στους τρανς περισσότερο χρόνο, να σκεφτούν τη χειρουργική επέμβαση.
Είπε: «Αυτή είναι μια πολύ σημαντική απόφαση στη ζωή τες-τους. Μετά από την εγχείρηση, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να διορθωθεί».

Η χειρουργική επέμβαση διόρθωσης φύλου στην Ταϊλάνδη κοστίζει τόσο λίγο $2.000, που έκανε την χώρα τον πιο δημοφιλή προορισμό χειρουργικών επεμβάσεων για τις-τους τρανς που προέρχονται από το Δυτικό κόσμο.

Είναι μια από τις πιό ανεκτικές χώρες προς τις-τους τρανς.

Έχουν την κανονική παρουσία στη τηλεόραση, στους κινηματογράφους και τις επιχείρησεις ψυχαγωγίας, αλλά πολλές-οι αντιμετωπίζουν ακόμα την οικογενειακή πίεση, τη κοινωνική προκατάληψη και την οικογενειακή βία.

Το άρθρο το βρήκαμε στις 27.11.09 και το μεταφράσαμε, από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2009/11/27/thailand-to-limit-gender-reassignment-surgery/