Μια τρανς Βραζιλιάνα στο επίκεντρο ενός σκανδάλου που εμπλέκεται ένας Ιταλός πολιτικός, βρέθηκε νεκρή σε ένα υπόγειο που πήρε φωτιά.
Ο θάνατος της γυναίκας, γνωστή ως Brenda, αντιμετωπίζεται ως ύποπτος, είπε η αστυνομία.
Αυτή και μια ακόμη τρανς από την Βραζιλία ήταν στο κέντρο μιας περίπτωσης εκβιασμού που εμπλέκεται ο πρώην κυβερνήτης του Lazio, Piero Marrazzo.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της αστυνομίας, ο Piero Marrazzo πήρε κοκαΐνη και ήρθε σε σεξουαλική επαφή με μια από τις τρανς. Και οι δύο ήταν πιθανώς εργαζόμενες στο σεξ.
Ο Marrazzo παραδέχτηκε την κοκαΐνη και τις τρανς εργαζόμενες στο σεξ. Η εργασία στο σεξ δεν είναι παράνομη στην Ιταλία.
Η Brenda σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες βρέθηκε ημίγυμνη με ένα μπουκάλι ουίσκυ δίπλα της. Δύο έτοιμες βαλίτσες βρίσκονταν την πόρτα.
Πριν από το θάνατό της, είπε στο δικαστήριο πως η ίδια είχε τραβήξει βίντεο από το πάρτυ του Marrazzo με τις εργαζόμενες στο σεξ και τα ναρκωτικά.
Είπε ότι κατέστρεψε το βίντεό της αλλά μια άλλη τρανς, με το όνομα Michelle, είχε ένα αντίγραφο.
Το δικαστήριο υπέθεσε ότι διάφοροι πολιτικοί και υψηλά ιστάμενα πρόσωπα μπορεί να είχαν καταγραφεί να συμμετάσχουν σε προσβλητικές δραστηριότητες.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, την προηγούμενη εβδομάδα επετέθησαν και απήγαγαν την Brenda.
Το άρθρο το βρήκαμε στις 20.11.09 και το μεταφράσαμε, από την http://www.pinknews.co.uk/2009/11/20/trans-woman-in-italian-political-scandal-found-dead/
* Στην φωτογραφία είναι η Katelynn Cusanelli, μια transgender ακτιβίστρια που εργάζεται στο MTV, όπου παρουσιάζει την εκπομπή «Πραγματικός Κόσμος». Εδώ κατά την διάρκεια της ομιλίας της, στις καθηγήτριες-ες και τις σπουδάστριες-ες της στην Silver Eagle Suite, στο Μπρούκλιν.
Σήμερα, ημέρα μνήμης για τις και τους τρανς, που δέχονται εντονότερες διακρίσεις από την υπόλοιπη κοινότητα.
Στις και στους τρανς οφείλει κυρίως η Αμερική το ΛεΠΑΤ κίνημα. Δικό τες-τους στέκι υπήρξε το μπαρ "Stonewall" που δέχτηκε τις επιθέσεις της αστυνομίας και πρώτες εκείνες-οι αντιστάθηκαν πληρώνοντάς το κάποιες-οι με την ζωή τες-τους. Μια μέρα μετά, συμμετείχαν στις δράσεις οι λεσβίες, αμφισεξουαλικές-οι και γκέι.
Επίσης την δημιουργία του ΑΚΟΕ στην Ελλάδα (τα πρώτα καταγεγραμένα βήματα του ΛεΠΑΤ κινήματος) την οφείλουμε στις-στους τρανς. Μετά την μεταπολίτευση κάπου το 1976-1978, το τότε Υπουργείο Υγείας πρότεινε ένα νομοσχέδιο που δαιμονοποιούσε τις τους τρανς σε θέματα υγείας και ουσιαστικά απέκλειε κάθε δυνατότητά τες-τους να εργαστούν στο σεξ. Ξεσηκώθηκαν λοιπόν και δημιούργησαν αρχικά μια ομάδα, που εκτός από τις ίδιες-ους συμμετείχαν λεσβίες, αμφισεξουαλικές-οι και γκέι, λίγο αργότερα αυτή η ομάδα ονομάστηκε ΑΚΟΕ ανεξαρτήτως ποιες-οι έμειναν ή έφυγαν από αυτήν. Τον ίδιο καιρό έγινε και η πρώτη καταγεγραμένη ως τώρα ΛεΠΑΤ δημόσια διαμαρτυρία στα Προπύλαια.
Ας τις-τους τιμούμε, το αξίζουν. Ευαγγελία Βλάμη